• Gelijkspel in tweede bekerwedstrijden vrouwen

  12 sep 2021
 • Vandaag, 12 september,  stond de 2e wedstrijd van het Bekertoernooi op het programma. Dit betekende voor de vrouwen van Nooit Gedacht een ritje naar Tilburg tegen de vrouw van  SC ’t Zand. De vrouwen van Nooit Gedacht misten door omstandigheden een paar basisspeelsters toch had trainer Janssen de beschikking over 14 speelsters.

  De eerste corner van de wedstrijd, in de 6e minuut is voor Nooit Gedacht en hieruit volgt ook meteen een nieuwe corner. Het levert helaas niet meer op dan een klein kansje. In de 9e minuut moet Angela helaas geblesseerd het veld verlaten en in haar plaats komt Demi in het veld.

  Na een terug speelbal van SC ’t Zand loopt Mascha door, wat uiteindelijk geen kans oplevert. In de 25e minuut laat SC ’t Zand van zich horen middels een schot op doel, echter de bal belandt in de handen van Eef. Direct daarna opnieuw een aanval van  SC ’t Zand maar deze wordt, wegens buitenspel, afgefloten.

  Naarmate de wedstrijd vordert krijgt SC ’t Zand meer grip op de wedstrijd en dit levert in de 31e minuut opnieuw een kans op voor de thuisclub maar Eef komt goed uit en redt. Hierna een tegenstoot van Nooit Gedacht via Lincy. Maar ook in dit geval redt de keepster.
  In de laatste twee minuten van de eerste helft redt Eef opnieuw goed door op tijd uit te komen. Net voor rust krijgt ’t Zand hun eerste corner en deze wordt naast gekopt.  We gaan rusten met een 0 – 0 stand.

  De tweede helft begint en het spel gaat op en neer en er gebeurt weinig. In de 54e minuut is het Sanne Verbruggen die de bal op Lincy speelt. Lincy schiet maar het schot van haar mis helaas kracht.
  Daarna is het SC ’t Zand dat een grote kans krijgt maar Aniek blokt het schot goed. De corner die hieruit volgt wordt door Eef weg gestompt. SC  ’t Zand wordt wat sterker. In de 62e minuut komt het schot van SC ’t Zand op de paal terecht en daarbij heeft Nooit Gedacht het geluk aan hun zijde.

  In de 65e minuut wordt er bij Nooit Gedacht gewisseld: Tamara eruit en Riske erin. Vervolgens kan SC ’t Zand twee maal van afstand schieten maar deze schoten worden wederom door de verdediging geblokt. In de 72e minuut de laatste wissel van trainer Janssen: Nikki eruit en in haar plaats komt Isa. In de 75e minuut scoort SC ’t Zand, uit een corner de 1 – 0, binnen, en krijgt zij vervolgens 2 één op één kansen die uitstekend door Eef worden gered.

  In de 90e minuut is het Lincy die de bal op Mascha speelt. Laatstgenoemde haalt uit maar ziet haar schot de lat raken. Uit de rebound weet Demi de 1 – 1 binnen te tikken. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag!

  In de andere wedstrijden kwamen FC Kunde  Vrouwen 1 tegen HVCH Vrouwen 1 ook niet verder dan een 1 – 1 gelijk spel. Op naar volgende week: dan gaan onze vrouwen op bezoek in Heesch om daar de volgende ronde in het bekertoernooi veilig te stellen.