• ‘Ik denk dat ik elke maandag en woensdag wel 100 ballen oppompte’

  29 sep 2021
 • Mark van der Steen was 5 jaar lang betrokken bij Nooit Gedacht, waar hij onder meer de jeugdtrainers- en leiders begeleidde en als Jeugd Technische Commissie verantwoordelijk was voor de jeugdindelingen. Dit seizoen besloot hij ermee te stoppen. Een gesprek met de fanatiekeling die de afgelopen jaren zoveel op de Biescamp te vinden was. Bijzondere kanttekening: hij is niet eens een Geffense!

  Het uitleggen van de veldjes, het oppompen van de ballen, oefenstof voor de trainers maken; Mark en zijn rechterhand Robbert Wagemans waren iedere maandag- en woensdagavond voor de trainingen van de jeugdelftallen onderbouw aanwezig om ervoor te zorgen dat de trainingen goed van start konden gaan. Nu ze hier allebei mee gestopt zijn én het seizoen natuurlijk weer helemaal als vanouds van start is gegaan, zal daar waarschijnlijk wel even op misgepakt worden. “Robbert en ik zorgden ervoor dat alles klaar werd gezet, zodat iedereen meteen aan de gang kon”, vertelt Mark. “Ik denk dat ik elke maandag en woensdag wel 100 ballen oppompte. Was er weer eentje lek dan werd er geroepen: “Mark! Pompen!”, lacht hij. “Ik zorgde samen met Robbert ook voor dat de juiste oefenstof bij de juiste leeftijd terecht kwam. Op de trainingsavonden liep ik dan rond om te helpen of tips te geven, zonder in te breken in de training natuurlijk.” Want op trainingsgebied is Mark niet onbekend. Hij komt uit Den Dungen en was bij RKVV Den Dungen door de jaren heen trainer van het tweede elftal en hoofdtrainer. Ook bij HVCH trainde hij het tweede elftal en was hij assistent-trainer van het eerste. “Na dit alles kwam ik via mijn neefje Levi Schuurmans 5 jaar geleden bij Nooit Gedacht terecht. Het was altijd heel leuk om dit te doen. Je ziet de jeugdtrainers echt groeien, en daarbij is het sociale aspect bij de club natuurlijk ook erg leuk. Ik maak graag een praatje en leerde al gauw veel Geffense mensen op de club goed kennen.”

  Veel aandacht
  Het is de Dungenaar opgevallen dat er bij Nooit Gedacht veel aandacht wordt geschonken aan de trainers. “Er staan bijna op iedere jeugdgroep twee trainers, dat zie je in de omgeving bij een soort zelfde clubs niet echt. Ook wordt er echt in geïnvesteerd en met trainers geëvalueerd om het niveau beter te maken, wat ik heel belangrijk vind. Zo heb ik samen met Bart Hoeben voor coronatijd een trainerscafé georganiseerd, om interne trainers nog meer te begeleiden.”Hij zal zijn bezigheden bij Nooit Gedacht en zeker ook de praatjes met de vrijwilligers en ouders gaan missen. “Maar voor nu is het even tijd om wat gas terug te nemen. Ik heb genoeg andere dingen en hobby’s thuis waar ik me nu mee bezig ga houden. En zoals ik al bijna altijd al deed, zal ik zeker nog wel langs het Geffense veld staan bij wedstrijden, en zeker ook nog een keer doordeweeks om met de trainers te praten.” Wat hem ook opgevallen is in de vijf seizoenen bij Nooit Gedacht is dat er buiten het voetbal door vele vrijwilligers veel activiteiten worden geregeld door de jeugd. “Hiermee onderscheidt Nooit Gedacht zich van veel andere clubs, en ik hoop daarom ook dat deze nog lang door kunnen gaan en vrijwilligers zich aanmelden. Ook bij NG hangt er veel af van dezelfde vrijwilligers ofwel mensen met rood/wit bloed!”

  “Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de fijne samenwerking, en wens iedereen een succesvol maar vooral plezierig seizoen 2021/2022.”