• Kees Heemskerk keept 34e Penaltybokaal (15 juni)

  11 jun 2019
 • Aanstaande zaterdag 15 juni wordt voor de 34e maal de finale van de penaltybokaal gehouden. Een jaarlijks evenement waarbij door de jeugd van Nooit Gedacht gestreden wordt om de fel begeerde bokaal. Met als doelman Kees Heemskerk van RKC.
  Dit jaar een iets ander concept. Omstreeks 10 uur wordt de gehele jeugd van Nooit Gedacht op ons sportpark verwacht om aan de voorrondes voor de finale deel te nemen. Vanaf 12.30 uur starten we zoals gebruikelijk met het defilé (met medewerking van W.I.K.) de finales
  Wat ook anders is dat we geen kampioenenbal houden. De kampioenen van dit jaar en de spelers van het jaar worden tijdens de penaltybokaal gehuldigd.

  Kees wil zich alvast even voorstellen:
  Mijn naam is Kees Heemskerk, ik ben 28 jaar en ik kom uit Zaandam. Op mijn 7e ben ik begonnen met voetbal, ik wilde altijd al keeper worden maar omdat mijn team al een vaste keeper had begon ik als spits. Na anderhalf jaar stopte hij er echter mee en mocht ik op doel. Twee en half jaar later werd ik gescout door Ajax en heb ik daar 7 jaar lang in de jeugdopleiding mogen spelen. Na mijn laatste jaar heb ik ervoor gekozen om op mijn 19e naar Amerika te vertrekken. Daar heb ik psychologie gestudeerd en daarnaast voor de universiteit gevoetbald. Omdat ik toch nog steeds de droom had om prof te worden ben ik na 4 jaar terug naar Europa gekomen om in Noorwegen mijn eerste profcontract te tekenen, en 5 maanden later kon ik bij FC Den Bosch mijn eerste contract in Nederland tekenen waar ik uiteindelijk ongeveer 140 wedstrijden heb gespeeld. Na een ongelukkig half jaar heb ik in januari een contract tot de zomer van 2020 bij RKC getekend, en zijn wij eind mei via de play-offs gepromoveerd naar de eredivisie!