• KNVB Beker: Nooit Gedacht Vrouwen 1- FC Twente

  17 jan 2020
 • Op zaterdag 1 februari speelt Nooit Gedacht Vrouwen 1 de achtste finale van de KNVB-beker. Niemand minder dan het Vrouwen eredivisieteam van FC Twente (regerend landskampioen) komt op bezoek in Geffen. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Vanaf 14.00 uur is DJ Stan al in de kantine te vinden om er een mooi feestje van te maken. De toegang is gratis dus zorg dat je er bij bent.

  Nooit Gedacht Vrouwen 1 
  Vrouwen 1 heeft zichtzelf door een 0-3 winst tegen Eldenia geplaatst bij de laatste 16. Demi van Erp zette de vrouwen na tien minuten op voorsprong waarna Margaritha de Groot nog voor rust de score verdubbelde. Emily van der Vliet maakte in de 76ste minuut aan alle onzekerheid een eind: 0-3.

  Het damesvoetbal bestaat al bijna 50 jaar bij Nooit Gedacht. Een leuk weetje is dat we met onze 5 vrouwenteams de grootste vrouwenafdeling hebben van Zuid-Nederland. In de afgelopen vijf jaar wonnen de vrouwen van Nooit Gedacht al drie keer de districtsbeker. Vrouwen 1 is twee keer gepromoveerd en is momenteel de nummer 2 in de Hoofdklasse zondag.

  FC Twente
  De tegenstander van Nooit Gedacht is regerend landskampioen FC Twente. De vrouwenselectie van FC Twente is al vele jaren een echte naam in het Nederlands Vrouwenvoetbal. Deze selectie vertegenwoordigde Nederland al diverse malen in de Womens Championsleague. FC Twente heeft naast International Renate Jansen ook diverse jeugdinternationals in de selectie. De Eredivisie Vrouwenclubs stromen bij de laatste 16 van de KNVB Beker in.

  In de achtste finales zitten acht Eredivisie Vrouwenclubs en acht teams spelend in de Eerste klasse tot de Topklasse, waaronder dus Nooit Gedacht Vrouwen 1.