• Koninklijke Onderscheiding voor Tonnie Oppers

  5 nov 2021
 • Tonnie Oppers is op vrijdag 5 november 2021 gedecoreerd als lid in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn vele vrijwilligerswerk bij Nooit Gedacht, de buurtvereniging en de natuurspeeltuin in Schaijk. Hij kreeg deze onderscheiding in zijn woonplaats uitgereikt door burgemeester Bakermans van Landerd. Tonnie van harte gefeliciteerd!

  Tonnie, altijd alles in de puntjes geregeld.

  Tonnie, maakt altijd tijd als er hulp nodig is.

  Tonnie, een groot voorbeeld voor vele vrijwilligers

  Tonnie, daar heeft Nooit Gedacht jaren op gebouwd

  Tonnie, ook de man met de grote bakkebaarden en de enorme snor

  Tonnie is erelid van Nooit Gedacht. Deze titel ontving Tonnie vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en bestuurslid, de vele activiteiten die Tonnie organiseerde voor Nooit Gedacht, het jarenlang uitbrengen van het clubblad van Nooit Gedacht en het altijd klaar staan als er iets te doen was bij Nooit Gedacht.

  Vanaf 1983 organiseert Tonnie samen met een groep andere vrijwilligers de activiteiten voor de senioren van Nooit Gedacht zoals hardloopwedstrijden, het kaarten, vrijwilligersfeesten, zaalvoetbal en activiteiten tijdens jubilea. Altijd alles op zijn Tonnies georganiseerd. Dus tot in de puntjes waarbij aan alles gedacht is. Nooit Gedacht heeft vaak mogen profiteren van het geld wat deze activiteiten opbrachten.

  In de jaren 80 maakte Tonnie onderdeel uit van het Hoofdbestuur zoals dat toen genoemd werd. Als secretaris heeft hij veel daarbij behorende werkzaamheden namens het bestuur uitgevoerd. Denk hierbij onder andere aan de verslaglegging van de bestuursvergaderingen en het bijhouden van het ledenbestand. In het bestuur was hij natuurlijk ook aanspreekpunt voor zijn passie activiteiten. Tijdens het 50-en 75-jarig jubileum van Nooit Gedacht zat Tonnie ook in de jubileumcommissie die zorgde voor een schitterend jubileumfeest.

  Als Scheidsrechter heeft Tonnie jarenlang voor de knvb en voor Nooit Gedacht wedstrijden gefloten. Het leiden van wedstrijden is vaak een ondankbare taak maar Tonnie wist meestal zijn wedstrijden dankzij zijn aanzien en zijn spelregelkennis tot een goed einde te brengen. In het verleden werden er voor de jeugdleden ook spelregelwedstrijden tussen de verschillende verenigingen in de buurt gehouden. Tonnie was 1 van de initiatiefnemers om Nooit Gedacht hier ook aan deel te laten nemen. Avonden oefenen met het gewenste resultaat. Nooit Gedacht behaalde in de jaren 80 vele prijzen tijdens de spelregelwedstrijden.

  Sinds heugenis tot 2006 heeft Tonnie veel werkzaamheden verricht voor het clubblad van Nooit Gedacht. In de beginperiode ondersteunend door stukjes te schrijven en het zelf drukken van het clubblad en de verspreiding hiervan. Later werd Tonnie geheel verantwoordelijk voor het clubblad. Hij regelde de input, het drukken en de verspreiding van het clubblad.

  Er wordt al vele jaren gerikt op donderdag in de kantine tijdens de wintertijd. Dit is een activiteit voor iedereen uit Geffen en omstreken die graag een kaartje legt. Tonnie organiseert deze activiteit al 38 jaar waarbij hij de kaarters uitnodigt, de prijzen inkoopt, de sponsors regelt, alles klaar zet voor het kaarten, de standen bij houdt, de prijsuitreikingen en loterij doet en uiteindelijk de winnaars publiceert op onze site. Kortom Nooit Gedacht heeft geheel geen zorgen met deze activiteit. Alles wordt door Tonnie geregeld en gecommuniceerd naar het bestuur. En uiteindelijk houdt Nooit Gedacht er ook nog een mooi bedrag aan over.

  Tonnie is de grote organisator van de Biescamploop. Als opvolger van de minimarothon in de jaren 80 in het dorp organiseer Tonnie al 25 jaar de Biescamploop waarbij gestart en gefinisht wordt bij Sportpark de Biescamp van Nooit Gedacht. De biescamploop gaat over 5 of 10 kilometer voor jong en oud. Voor de jongste jeugd wordt al meer dan 15 jaar de afstand van 1000 meter en 1750 meter georganiseerd. Tonnie regelt hiervoor alles. Van vergunning tot publiceren van de winnaars. Denk hierbij onder andere aan het regelen van vrijwilligers, regelen van geldprijzen voor de deelnemers, een mooi pakketje na de finish, alles langs de route en op het sportpark in gereedheid brengen. Alles tot in de puntjes geregeld. Meer dan 25 jaar lang.

  Tonnie is een trouwe supporter van Nooit Gedacht 1. Wekelijks staat hij in weer en wind langs de lijn om zijn roodwitten aan te moedigen. Ondanks dat hij al jaren in Schaijk woont blijft hij Nooit Gedacht trouw.

  Tonnie, van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding. Dik verdiend voor wat je voor Nooit Gedacht de afgelopen 50 jaren hebt betekend. 

  Zie ook bericht in het Brabants Dagblad  

  Foto's van de uitreiking door de burgemeester en het opspelden van het lintje gemaakt door "Landerd Fotografie"