• Nooit Gedacht wint eerste bekerwedstrijd tegen Nulandia

  6 sep 2021
 • Bekerwedstrijd Nooit Gedacht 1 – Nulandia 1, 04-09-2021

  Afgelopen zaterdag stond de eerste bekerwedstrijd van Heren 1 op het programma en wel tegen Nulandia. Er was dus sprake van een derby. Onder zonnige weersomstandigheden en in het bijzijn van vele supporters van weerszijden begon de wedstrijd rustig en was het van beide kanten aftasten waarbij Nooit Gedacht toch wel het betere voetbal liet zien.

  Het duurde echter tot ongeveer de 26e minuut, toen Jari van Erp, op aangeven van Thijn, de bal laag in de rechthoek schoot en hiermee de stand op 1 – 0 bracht voor Nooit Gedacht.
  Dit was tevens ook de ruststand.

  In de 2e helft begonnen beide teams goed aan de wedstrijd. Daar waar Nulandia al had gewisseld bleef Nooit Gedacht nog in dezelfde opstelling voetballen.
  In de 52e minuut schiet Ken van afstand maar deze weet de keeper van Nulandia tegen te houden. Echter direct daarna, in de 56e minuut,  krijgt Nulandia een corner en scoort daaruit de 1 – 1. Dit doelpunt kwam een beetje uit de lucht vallen.

  Maar Nooit Gedacht liet direct, in de 57e minuut, van zich spreken en wel in de persoon van Bob: een schuivertje, op aangeven van Lars, in de rechterhoek welke de keeper van Nulandia niet kon houden: 2 – 1. Vervolgens is het opnieuw Nulandia met een kans maar Luuk redt deze bal goed. En wederom is het Nooit Gedacht dat de stand vergroot naar 3 – 1. In de 60e minuut is het Jari, die op aangeven van Lars, zijn tweede van de middag scoort.

  Vervolgens gaat Nooit Gedacht wisselen: Lars Hendriks gaat eruit en Sam van Sluis komt er in. Opnieuw wordt Bob weggestuurd maar de keeper van Nuland komt goed uit en houdt zijn ploeg op de been. In de 69e minuut wisselt Nooit Gedacht opnieuw:  Perry van Herpen, Jari van Erp en Tim Bissels verlaten het veld en voor hen in de plaats komen Daan van Grinsven, Thomas van Tuijl en Levi Schuurmans. Levi krijgt met zijn snelheid een goede kans maar opnieuw is de keeper van Nulandia een sta-in-de weg.

  In de 74e minuut wisselt Nooit Gedacht: Bob van Iersel er uit en Bjorn Steenbergen er in. Het spel blijft wat op en neer gaan en in de 84e minuut wil Nulandia een penalty maar krijgt deze niet.

  Helaas moet Nooit Gedacht in de laatste paar minuten met 10 spelers verder vanwege een rode kaart. De wedstrijd eindigt in een mooie en terechte 3 -1 overwinning voor Nooit Gedacht.

  Op naar de volgende bekerwedstrijd op 13-09-2021 in Lith tegen NLC.