• Ontwikkeling meidenafdeling Nooit Gedacht

  12 jun 2020
 • Ontwikkeling Meidenafdeling zet flinke stap voorwaarts
  Vanaf seizoen 2020 – 2021 zal Nooit Gedacht flinke stappen gaan zetten met haar meidenafdeling. Waar voorheen de meidenteams enkel op recreatief niveau deelnamen aan competities zal er vanaf het nieuwe seizoen een duidelijkere prestatiecultuur bij de meidenafdeling vorm krijgen. Nooit Gedacht wil zich in de regio nog verder profileren als een vereniging die meiden- en vrouwenvoetbal hoog in het vaandel heeft staan. Belangrijk speerpunt is de doorgroei naar de selectie vrouwen die nu uit 2 teams bestaat.

  Voor het eerst in de geschiedenis van de club zal er in de MO15 leeftijdsgroep op kwaliteit geselecteerd worden. Met dit team vraagt Nooit Gedacht Hoofdklasse MO15 aan en voor de MO17 wordt 1e klasse aangevraagd. Op deze wijze streeft Nooit Gedacht ernaar om voor meiden prestatiegericht voetbal aan te bieden. Nooit Gedacht geeft hierbij ook ruimte aan talentvolle meiden uit de regio die wel op een hoger niveau willen voetballen maar waarvoor simpelweg regionaal weinig tot geen mogelijkheid toe is. Met vrouwen 1 op Hoofdklasse niveau is er voldoende perspectief voor iedere jeugdspeelster bij Nooit Gedacht.

  Nooit Gedacht heeft Jos Verstegen bereid gevonden om hoofdtrainer van de MO15-1 te worden. Jos is een bekende van de club, beschikt over TC3/ UEFA C, heeft onder meer ervaring als trainer bij diverse jeugdteams binnen Nooit Gedacht, bij de KNVB en als scout bij PSV. Hij zal hierbij geassisteerd worden door Angela van Rooij , Michelle Hendriks en Tamara van Lent, allen zijn speelster van het huidige vrouwen 1 en niet weg te denken uit de selectie. Ook zij brengen een flinke dosis aan voetbalbagage mee. De trainer van Vrouwen 1, Theo Bronts, zal eveneens zijn steentje bijdragen aan dit fantastische project middels ondersteuning op gebied van trainingen. Hij heeft eerder diverse meiden teams op hoog niveau getraind. Daarnaast blijft Rik Hoeben aan als trainer van de MO17-1. Met deze technische staf is de ontwikkeling van het meidenvoetbal voor de komende periode gewaarborgd.

  Het bestuur, de commissie meiden- en vrouwenvoetbal ontwikkelingstraject KNVB, de (Jeugd) Technischie commissie en alle vrijwilligers en betrokkenen zijn trots op deze stap en hopen op flink wat mooie sportieve momenten in de toekomst.