• Ook de vrouwen winnen eerste bekerwedstrijd tegen FC Kunde

  6 sep 2021
 • Bekerwedstrijd Nooit Gedacht Vr 1 – FC Kunde Vr 1

  Op zondag 5 september mochten ook de vrouwen van Nooit Gedacht aan hun bekertoernooi beginnen.  Onder een heerlijk zonnetje en de aanwezigheid van de vaste, trouwe supporters van dit team was dit de eerste serieuze klus voor de nieuwe trainer Vincent Janssen.

  De eerste kans van de wedstrijd is een afstandsschot van Michelle maar dat levert helaas géén doelpunt op. Al snel blijkt dat de vrouwen van Nooit Gedacht beter combineren dan hun tegenstander en dat levert in de 15e minuut dan ook de 1 – 0 voorsprong op voor Nooit Gedacht: Tamara neemt de corner en het is Angela die de bal knap binnen kopt.
  Niet lang daarna is het opnieuw Angela die uithaalt van afstand: haar bal beland, helaas, op de lat.

  In de 18e minuut krijgt FC Kunde hun eerste kans maar is het Eef die redt. In de 27e minuut is het opnieuw FC Kunde dat voor een doelpunt gaat echter is het Janne die goed meeverdedigt en Eef die uiteindelijk, opnieuw, redding brengt.

  In de 29e minuut zet Nooit Gedacht weer aan en middels een hele mooie aanval is het Margarita die onberispelijk de 2 – 0 maakt op aangeven van Michelle.
  De vrouwen uit Geffen blijven maar gaan. In de 34e minuut maakt Mascha, op aangeven van Margarita, haar eerst doelpunt van vandaag: een mooie lob over de keepster heen die in de kruising valt en dus de stand op 3 – 0 brengt.

  Vervolgens krijgt FC Kunde nog een kans maar nu is het Sanne van Roosmalen die met een mooie verdedigende actie deze aanval in de kiem smoort.

  Toch maakt Nooit Gedacht nog vóór de thee het vierde doelpunt. Een mooie uitbraak van Nooit Gedacht. Margarita speelt de bal naar Michelle die vervolgens met een heel lekker afstandsschot de bal in de linker kruising schiet en de 4 – 0 op haar naam zet.
  En het wordt nog erger voor FC Kunde: Michelle onderschept de bal met haar hoofd en kopt de bal naar Angela die vervolgens de bal direct doorspeelt naar Mascha. Het is opnieuw een super mooie lob van Mascha die de ruststand op 5 – 0 brengt, en daarmee dus haar tweede van wedstrijd maakt.

  Na de rust is het FC Kunde dat in de 51e een doelpunt weet te scoren en de stand wat draaglijker maakt naar 5 – 1. Kort daarna is het opnieuw FC Kunde dat aanzet en in de 54e minuut bijna het tweede doelpunt maakt. Echter dit schot gaat nipt naast.

  In de 55e minuut volgt de eerste wissel bij Nooit Gedacht: Sanne Verbruggen gaat er uit en Daniëlle Gloudemans vervangt haar.  De wedstrijd wordt er niet vermakelijker op. Waarschijnlijk speelt de warmte en de tussenstand hier een rol in.

  In de 66e minuut verlaten Margerita de Groot en Nikki van Erp het veld en komen Lincy Cremers en Demi van Erp het veld in.

  Dan is het Demi die besluit om in de 84e minuut een stand van 6 – 1 op het bord te noteren. Een schuivertje van haar rolt over de achterlijn. De keepster van FC Kunde zit volledig mis.

  In de 86e minuut mag Mascha gaan douchen en komt Isa Gloudemans haar vervangen. Laatst genoemde kan de stand niet uitbreiden en derhalve eindigt deze wedstrijd in een duidelijke 6 – 1 overwinning voor Nooit Gedacht Vrouwen 1.

  Op zondag 12 september treden de dames in het bekertoernooi in Tilburg aan tegen ’t Zand die een ruime overwinning boekten op HVCH Vrouwen 1.