• Prijsuitreiking Rikwedstrijden

  8 nov 2021
 • Aan het einde van het  kaartseizoen 2019-2021!!! in de kantine van Nooit Gedacht werden op donderdag 4 november laatste wedstrijden gehouden en kon de eindbalans over 20 ronden opgemaakt worden. Het werd door alle coronaperikelen een vreemd seizoen.

  De organisatie gebeurde ook nu weer door de aktiviteitenkommissie. Dit jaar al voor de 38e  keer, volgens nasnuffelen in ‘t Buukske, ons  voormalige clubblad.

  Het aantal deelnemers was, met een kleine 20  personen, redelijk goed te noemen voor 4 of soms 5 tafels. Van onze kant uit mogen we iedereen bedanken voor de medewerking aan een vlot verloop van de rikavonden.

  Op de eerste plaats willen wij enkele mensen bedanken voor hun inzet, te weten:

  Keurslager Jeroen Keizer voor het schenken van het vleespakket, elke week hoofdprijs in de loterij. Jeroen, hiervoor onze hartelijke dank.

  Jo van Druenen bedankt voor de bijdrage bij het kerstrikken.

  Wilma haalde elke week het vleespakket op bij de slager en de boodschappen voor de loterij werden door Tonnie verzorgd. Walta verkocht hiervoor elke week de lotjes en samen met Tonnie zorgde ze ervoor dat de prijzen bij de winnaars terecht kwamen. Wilma en Walta hartelijk dank voor jullie werk.

  Het inschrijven van de deelnemers gebeurde door Tonnie en kaartspullen werden door Marietje en Walta op de tafels gelegd. Tonnie zorgde ook voor de enveloppen met kaartprijzen, waardebonnen te besteden bij keurslager Jeroen Keizer.

  Tot slot een woord van dank aan Wilma, Rita en hun kantinepersoneel.

  Zij zorgden voor de drankjes en de hapjes.

  Allemaal bedankt.

   

  Dan komen we aan wat cijferwerk. Aan de rikwedstrijden deden in totaal 25 verschillende personen mee. Hiervan komen er liefst 19  in aanmerking voor de eindprijzen, omdat zij minimaal 15 keer van de 20 ronden hebben meegerikt.

  Vier personen zijn er alle keren geweest, te weten:  Walta, Denny, Marietje en Tonnie. Vier deelnemers misten slechts één avond.

  De hoogste score op één avond werd gehaald door Walta, te weten 195 punten in de plus. Tiny Heijmans presteerde het om met 247 punten in de min te gaan.

   

  Dan gaan we over naar de einduitslag:

  Hiervoor tellen de beste 15 beurten die gespeeld zijn.

  19e Peter Swanenberg -591 pnt.; 18e Marietje Oppers -197 pnt.; 17e Gerrit Kuipers -133 pnt.; 16e Liesbeth van Esch -72 pnt.; 15e René van Erp 220 pnt.; 14e Toon van Nuland 276 pnt.; 13e Wilbert Laros 312 pnt.; 12e Jos Rovers 324 pnt.; 11e Grad Jonkergouw 375 pnt.; 10e Joke van Lieverloo 394 pnt.; 9e Hans Savelkouls 405 pnt.; 8e Henri van Lieverloo 462 pnt.; 7e Denny van de Wetering 479 pnt.; 6e Walta van de Wetering 506 pnt.; 5e Maria van Summeren 568 pnt.; 4e Henry van Schaijk 617 pnt.;

  3e prijs € 25,-- waardebonnen Rien Schuurmans 738 pnt.;

  2e prijs € 50,-- waardebonnen Tonnie Oppers 741 pnt.;

  1e prijs € 75,-- waardebonnen Henk van de Kamp 921 pnt.

   

  De strijd om de poedelprijs, waarbij alle gespeelde ronden tellen en je het dichtst bij de nul eindigt, werd gewonnen door Walta van de Wetering. Zij eindigde met slechts 9 punten uit 20 wedtrijden (gemiddeld 0,47 pnt.) op de eerste plaats en kreeg de schitterende poedelprijs uitgereikt.

  Tweede werd Joke van Lieverloo met een gemiddelde van 2, 89 pnt.

  Derde Toon van Nuland die gemiddeld precies 4 punten scoorde.

  Tot slot werd er nog geraden naar de prijswinnaars en hier ging Jos Rovers met de waardebon aan de haal.

   

  Al met al mogen wij terugkijken op een mooi rikseizoen en bedanken we al diegene die dit weer mogelijk hebben gemaakt.

  De aktiviteitenkommissie van Nooit Gedacht.