• Start voorbereidingen voetbalseizoen 2023-2024

  12 mei 2023
 • Het voetbalseizoen is nog in volle gang! Er zijn nog verschillende teams in de race voor een kampioenschap en er staan nog een paar leuke activiteiten op de agenda, bijv. het Ruud van Nistelrooij toernooi en de strijd om de penaltybokaal. Ondertussen is de technische commissie van start gegaan met de voorbereidingen voor het seizoen 2023-2024.  

  Wat houdt dit in?
  De KNVB dient voor een nieuw seizoen een indeling voor de competitie te maken. Deze competitie wordt samengesteld aan de hand van verschillende factoren. Hiervoor hebben ze input nodig van de verenigingen. Als Nooit Gedacht dienen we deze input tijdig aan te leveren zodat de KNVB kan starten met deze puzzel.
  Naast de hoeveelheid kinderen en teams willen we ook graag weten hoe we bedeeld zijn in leiders en trainers. Deze stafleden zijn onmisbaar en i.v.m. het groeien van het ledenaantal moeten we tijdig beginnen met inventariseren en opnieuw werven van deze belangrijke figuren.
  De ervaringen van de huidige leiders en trainers vinden we belangrijk. We geven hen graag de ruimte om aan te geven wat in het afgelopen jaar goed is gegaan en waar we mogelijk moeten aanpassen om volgend seizoen nog vloeiender te laten verlopen. Vervolgens is het aan de technische commissie om een nieuwe indeling te maken van de teams voor het komende jaar. Kortom; er komt het nodige kijken bij deze voorbereidingen en we gaan graag zorgvuldig te werk. 

  Hoe pakken we dit aan?
  Net zoals we dat halverwege het jaar doen, gaan we in de tweede helft van het jaar in gesprek met alle leiders/trainers. We maken een inventarisatie van de ervaringen van lopend seizoen. Bij deze gesprekken is ook de leeftijd coördinator aanwezig. Daarnaast halen we op waar de wensen van de leiders/trainers voor volgend seizoen liggen. Er komt een overzicht van trainers/leiders die doorgaan en er start een werving voor nieuwe leiders/trainers.
  Alle leden, of ouders van leden, krijgen de vraag om aan te geven als hij/zij niet doorgaat met voetbal. Hierdoor hopen we al in een tijdig stadium zicht te krijgen op de hoeveelheid teams die we kunnen gaan vormen, dit geven we dan door aan de KNVB die vervolgens aan de slag gaan met het maken van de indelingen van de competitie.
  Vervolgens worden de teams voor het volgend seizoen ingedeeld. Dit wordt gedaan door de jeugd technische commissie, met de input die ze eerder van leiders/trainers gekregen hebben.
  Om te zorgen dat elk team het jaar volledig af kan sluiten met het huidige team worden de nieuwe indelingen na de laatste activiteit voor de zomerstop bekend gemaakt. Hierbij worden openstaande vacatures voor leiders/trainers gecommuniceerd zodat hier nog eens breed naar invulling gezocht kan worden.  De nieuwe competitie wordt in de loop van de zomer bekend gemaakt door de KNVB en vermeld op de app Voetbal.nl. 

  Waarom leggen we dit uit?
  Voor de meeste stafleden van Nooit Gedacht is dit wellicht vanzelfsprekend. Maar voor de meeste ouders is dit nieuwe en (nog) onbekende informatie. Elk jaar is er een groot aantal ouders dat aangeeft benieuwd te zijn naar het tot stand komen van de indelingen. Hier zijn wij als jeugd technische commissie blij mee want het laat zien dat ouders betrokken zijn bij de sport van hun kind.
  Nooit Gedacht heeft beleid op het indelen van teams. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we een ‘eerste team’ (KNVB vertaling; Standaardteam) van JO9 t/m JO19 indelen op kwaliteit/prestatie. De overige teams in de leeftijdscategorie worden ingedeeld op volgorde van leeftijd. Kabouters, JO6, JO7 en JO8 worden altijd op leeftijd ingedeeld.

  Het is een bewuste keuze dat hier onderscheid in gemaakt wordt. In de jonge leeftijdsgroepen richten we ons met name op het leren kennen van het spelletje, enkel met een recreatieve inslag. Bij de oudere groepen zit al meer verschil in kinderen met een drive voor prestatiegericht voetbal en kinderen die deze behoefte minder sterk hebben. Bij Nooit Gedacht moet voor iedereen een plek zijn en die hopen we op deze manier te realiseren.

  We begrijpen dat een nieuwe indeling soms voor vragen zorgt en soms als jammer wordt ervaren. Gelukkig hebben we ondertussen ook geleerd dat kinderen vaak snel schakelen en flexibel zijn in het vormen van nieuwe teams waardoor plezier voorop blijft staan. We proberen dan ook zo veel als mogelijk vast te houden aan het beleid dat Nooit Gedacht hierop heeft. Echter soms kan dat niet. Soms heeft een kind net wat meer/ minder of iets anders nodig om te zorgen dat het ontwikkelen en plezier ook voorop kan blijven staan. Dit vraagt  soms om een andere keuze. Indien nodig worden hier de leider en/of ouders bij betrokken. Hierbij kan het zijn dat we uit moeten uitleggen waarom we een bepaalde keuze hebben gemaakt of om samen te zoeken naar de juiste invulling voor het desbetreffende kind. Want we blijven een dorpsvereniging met een bepaald aantal leden, waardoor we niet altijd aan alle individuele wensen kunnen voldoen.

  Tot slot hopen wij bij Nooit Gedacht voor iedereen een fijne plek te creëren. Dat is in veel gevallen makkelijk, maar soms ook een enorme puzzel. 

  Voor het komende seizoen is de jeugd technische commissie geheel gevuld met de volgende namen;

  Algemeen
  Bart Hoeben

  Bovenbouw (JO12 t/m JO19):
  Robbert Wagemans en Sander de Langen
  Elle van Dijk (Coördinator meidenteams)

  Onderbouw (kabouters t/m JO11):
  Jochem Romme en Lotte Dortmans
  Esther Snoeks (coördinator JO10/ JO11), Wendy vd Doelen (coördinator JO8/JO9) en Edith vd Hanenberg (coördinator kabouters t/m JO7)

  Vragen?
  Heb je vragen over de indelingen dan kun je contact opnemen met:
  Algemeen: Bart Hoeben (06-51095114),
  Bovenbouw: Robbert Wagemans (06-85582812)
  Onderbouw: Jochem Romme (06-23411011)

  Ondanks de vele vrijwilligers kunnen we nog altijd handen gebruiken en waarderen we deze enorm! Mocht je je hier vragen over hebben kun je contact opnemen met Lotte Dortmans (06-43128694)

  SAMEN ZIJN WE NOOIT GEDACHT!