• Terugblik snerttoernooi en nieuwjaarsreceptie

  4 jan 2023
 • Op zondag 8 januari werd volgens traditie wederom het snerttoernooi georganiseerd, gevolgd door de nieuwjaarsreceptie.

  Met ongeveer 60 deelnemers werden willekeurig een aantal teams samengesteld, die onderling een toernooi speelden. De wedstrijden stonden onder leiding van Henrie van Schaijk, Bart Hoeben en Riske Langens. Tussen de wedstrijden door kon men onder het genot van erwten -of tomatensoep en balkenbrij of een gebakken eitje weer op temperatuur komen of energie bijtanken. Op temperatuur komen was zeker niet echt een noodzaak, want het was prachtig droog weer met een lekker voorjaarszonnetje.

  Als bonus-spel was er een voetbaldarts-spel, waarbij iedereen zijn traptechniek kon meten met anderen. Dit spel werd onder toezicht van Nico Gloudemans en Harrie Rovers uitgevoerd. Hierbij werd ieder zijn traptechniek op de proef gesteld en was Bull of triple 20 voor de meesten moeilijk te behalen. Doordat het team ”de rotjes ”gezamenlijk tot de hoogste score wist te komen, werden zij uitgeroepen tot de winnaars van  het voetbaldarts-spel.

  Tiny Heijmans en Suzanne van de Haterd verzorgden de heerlijke knapperige balkenbrij, wat afgewisseld kon worden met een boterham met een gebakken eitje. Daarnaast mocht de erwtensoep zeker niet ontbreken. De soepen ( ook tomatensoep!) werden verzorgd door Thea Jank en ondergetekende. Af en toe ontstonden er heikele momenten, wanneer een bal roekeloos onder de overkapping werd geschoten. Gelukkig geen soep gemorst.

  Aansluitend was er de nieuwjaarsreceptie, waarbij ook de prijsuitreiking plaats vond van het voetbaltoernooi. De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen “de Oliebollen en Champagne”, welke met 1-0 werd gewonnen door de “Oliebollen”. De eerste 3 teams ontvingen elk een hoeveelheid shotjes. Op de derde plaats eindigden ”de kadootjes”. Onder begeleiding van dj WouT werd de middag muzikaal ingezet.

  Daarnaast werd er op een gepaste wijze afscheid genomen van gestopte bestuursleden. Hierin werd een bedankwoord tot Wilco Cremers, Ruud Vorstenbosch, Niels Verbruggen, Rob van  Boekel,Mari Strik en Mirjam Krijnen gericht en werd hen een bos bloemen overhandigd onder begeleiding van een terecht warm applaus.

  De nieuwjaarsreceptie werd, zoals gebruikelijk, voorzien van overheerlijke oliebollen. Hiervoor zorgden Thea Jank en ook  Wilma Draad had zich hiervoor ingezet.

  Een  mooie zondag met mooie activiteiten, die zonder vrijwilligers niet opgezet en uitgevoerd zou kunnen worden. Riske, Tiny, Suzanne, Nico, Harrie, Bart, Henrie, Toon, Wim, Thea Wilma en John, hartstikke bedankt voor jullie inzet!

  René van Erp 

   

  Bekijk hieronder de foto's van het  toernooi en de nieuwjaarsreceptie: