• Uit de kleedkamer: Bram Dortmans!

  22 mei 2019
 • Uit de kleedkamer: Bram Dortmans
  In de nieuwe rubriek ‘Uit de kleedkamer’ worden (jeugd)spelers van Nooit Gedacht geïnterviewd. In deze eerste editie is het de beurt aan Bram Dortmans!

  Voetbalvragen

  Hé Bram, goed dat je er bent. Laten we meteen beginnen! Hoe oud ben je?

  "13 jaar."

   In welk team voetbal je?

  "Ik voetbal in het team JO15-1. Het is een leuk team! Ronald, Bjorn en Rik zijn onze trainers/coaches."

  Hoe lang voetbal je al?
  "Ik voetbal al best lang bij Nooit Gedacht. Ik voetbalde zelfs al voordat ik onder voetbal mocht. Toen ik 5 jaar werd mocht ik beginnen met voetbal. Ik wilde dit heel graag, dus begon toen meteen bij de mini F’jes!"

  Wat vind je het leukst aan voetbal?
  "Ik vind het belangrijk dat we de wedstrijden met ons team winnen. Ik wil altijd winnen, als ik verlies ben ik dan ook echt niet blij. De eerste seizoenshelft zijn we 2e of 3e geworden. De tweede seizoenshelft zijn er een aantal nieuwe teams in de competitie bijgekomen en nu winnen we helaas minder."

  Wat is je mooiste herinnering aan voetballen bij Nooit Gedacht?
  "Het mooiste was toen we met JO13-1 (D1) kampioen werden. Dat is nu twee jaar geleden. Ook heb ik in de F’jes een keer de beker gewonnen. Verder ben ik trots op een goal die ik gemaakt heb na het jaar waarin we kampioen werden. Het stond 2-3 en in de laatste minuut werd de bal op mij teruggelegd. Ik schoot hem toen in de kruising: 3-3!"

  Wie is je favoriete voetballer?

  "Mijn favoriete voetballer is Salah van Liverpool. Hij staat op dezelfde plek in het veld als ik (linksvoor). Hij is supersnel en kan heel goed dribbelen. Ook vind ik het mooi om te zien dat hij zijn geld uitgeeft aan goede doelen."

  Welke speler van je team waardeer je als medespeler?
  "Bart Krijnen, onze centrale verdediger. Als de tegenstander met de bal naar voren gaat, dan lost hij het altijd op. Hij is een hele fijne voetballer om er in het team bij te hebben."

  Algemene vragen

  Wat zijn je andere hobby’s naast voetbal?
  "Mijn grootste hobby blijft voetbal en als het regent ga ik gamen op de PlayStation."

  Als je maar één ding mag eten voor de rest van je leven, waarvoor zou je dan kiezen?
  "Dan moet ik wel even goed nadenken of het wel gezond is natuurlijk. Nou, ik kies toch maar voor pizza denk ik."

  Als je een DJ was, wat zou je DJ-naam dan zijn?
  Ik weet het al: DJ Donnie. Donnie is mijn bijnaam. Ik zal even uitleggen waarom. In het jaar dat we kampioen konden worden moesten we voetballen tegen EVVC. Ibrahim was toen mijn trainer en hij zei dat elke keer wanneer iemand zou scoren dat diegene een ‘donnie’ (10 euro, straattaal) zou krijgen. Ik scoorde die wedstrijd 3x en iedereen noemde me toen Donnieman. En nu is het Donnie geworden."

  Wat wil je later worden?
  "Profvoetballer. En als dat niet lukt, wil ik alsnog graag iets met sporten doen."

   Bedankt voor dit leuke gesprek Bram!