• Voetbalmasterz

    Eén van de belangrijkste maatregelen van de K.N.V.B. binnen het actieplan "Tegen Geweld", is de invoering van het spelregelbewijs voor jeugdspelers. Al met ingang van seizoen 2014-2015 zijn tweedejaars B- junioren verplicht om dit spelregelbewijs te behalen.

    De insteek is dat meer spelregelkennis bijdraagt aan meer voetbalplezier en meer begrip voor arbitrale beslissingen. Vanaf 1 september 2018 moeten de B- junioren (O17) die het jaar daarna A- junior (O19) worden (dit jaar spelers/speelsters geboren in het jaar 2003), het spelregelbewijs gaan halen.

    De K.N.V.B. heeft een spelregelplatform ontwikkeld om de verenigingen op te leiden en het laten behalen van het spelregelbewijs, te ondersteunen. Voor de K.N.V.B. én dus ook voor de verenigingen is deze maatregel een serieuze zaak. Dat blijkt wel uit de aankondiging dat tweede jaar B- junioren (O17) in het nieuwe seizoen (als eerste jaar A- junior (O19)in het seizoen 2017-2018) NIET kunnen voetballen, als zij het spelregelbewijs aan het eind van het seizoen NIET hebben gehaald.

    Er is een speciale website www.voetbalmasterz.nl waarop jeugdspelers kunnen oefenen en verenigingen/trainers/leiders hun opleidingsmateriaal kunnen ophalen om mee aan de slag te gaan.