• Vrijwilliger aan het woord: René van Erp

  16 okt 2020
 • Regelmatig geven we een kijkje achter de schermen en laten we vrijwilligers aan het woord. Dit keer geven we het woord aan René van Erp. Lees hieronder wat hij zoal doet bij Nooit Gedacht.

  Doordat mijn vader elke zondag naar het eerste elftal ging kijken en ik dus mee mocht, kwam ik voor het eerst in contact met Nooit Gedacht. Doordat mijn broer, Henk, lid werd en ook heel veel klasgenoten( Henrie van Bergen, Rob van der Doelen, Wilchard Vissers, Erik van de Hanenberg, Jos Rovers, Theo Kuijpers), werd ik 50 jaar geleden ook lid.

  Later ben ik bij diverse jeugdelftallen leider geweest. Voornamelijk daar waarin Kelven, Lisa en Ninke voetbalden.

  Ik was leider bij het vierde elftal, toen ik benaderd werd om een bestuursfunctie in te vullen in het jaar 2004. Dat was voornamelijk het zorgen voor (voetbal)materialen, waarin ik Bert Duijs zou vervangen. In die tijd was Adrie van der Heijden nog voorzitter, die weer opgevolgd werd door Wim Strik. Daarna ben ik er tussenuit geweest ivm andere prioriteiten.

  Vervolgens werd ik benaderd voor de functie jeugdvoorzitter, ja toen hadden we nog een jeugdbestuur! Destijds waren we gestart met een nieuwe organisatiestructuur. Commissievorming werd  beschouwd als het nieuwe medicijn. Echter, ben ik toen met een ontevreden gevoel weer even gestopt. 

  In het afgelopen seizoen heb ik, ondanks mijn beperkingen als gevolg van een herseninfarct, mee weer actief ingezet. Ik ben leider geweest bij dames 4. Verder neem ik nog deel in de sponsorcommissie en activiteitencommissie en we proberen met een leuk gezelschap jaarlijks de voetbal en trainingsmaterialen pico bello op te leveren aan alle teams.

  Mijn eigen sportieve hoogtepunt is toch “de gewonnen slag in Vinkel”, waardoor we met het derde kampioen werden. En ook de gewonnen bekerfinale bij dames1, waar ik assistent scheidsrechter was.

  Een ander bijzonder hoogtepunt was voor mij zeker toen Kelven voor het eerst in de goal stond tegenover een jeugdteam van PSV. Hij dook op elke bal en was voor de duvel niet bang. Ja, ik was apetrots!

  Doordat ik best veel jaren heb doorgemaakt met diverse damesteams, kan ik echt genieten van de wedstrijdmentaliteit bij de dames. Jongens zijn daarentegen meer dromers. Als voorbeeld: als je tegen een dame zegt dat ze continu bij haar tegenstander moet blijven, dan moet je tijdens de rust, bij de deur van het kleedlokaal zeggen dat ze moet stoppen en dat het rust is. Je zult ongetwijfeld begrijpen dat ik heel veel respect heb voor de goede prestaties van onze dames.

  Nooit Gedacht is voor mij de juiste afspiegeling van ons gezellig durpke Geffen. Gezellig en niet lullen, maar poetsen en doe mar normaal, dan doede al gek genoeg!