• Vrijwilligers aan het woord: Dany Haas en Perry van Herpen

  19 aug 2020
 • Het nieuwe seizoen gaat van start en dus is het tijd om ook weer regelmatig vrijwilligers aan het woord te laten. Zo geven we een kijkje achter de schermen. Dit keer vertellen twee vrijwilligers: Dany Haas en Perry van Herpen. Vorig seizoen waren zij beiden trainer/leider van JO-15-2. Lees hieronder wat ze zoal doen bij Nooit Gedacht.

  Dany (rechts op de foto)
  Vier jaar geleden ben ik samen met Rick Loeffen begonnen met training geven van de E-Pupillen. Sindsdien ben ik altijd training blijven geven aan de verschillende leeftijdsgroepen.

  Sinds ik klein ben liep ik al achter een bal aan.  Helaas moest ik eerst mijn zwemdiploma’s halen voordat ik bij Nooit Gedacht mocht gaan voetballen. Daarom ben ik, toen ik klaar was met zwemdiploma’s, gelijk bij Nooit Gedacht begonnen met voetbal. Dat was in de F8 toen ik 4 jaar was.

  Ik keep zelf bij Nooit Gedacht in het 3de. Vorig seizoen was ik samen met Perry leider en de trainer van de JO 15-2. Verder drink ik graag na de wedstrijd een pilsje met mijn teamgenoten van het 3de.  Helaas is er dit jaar een abrupt einde gekomen aan het seizoen door de corona crisis.  Dus hoop ik op een mooi volgend seizoen.

  Ik heb veel mooie momenten gehad bij Nooit Gedacht. Toch is het mooiste moment dat ik mee heb gemaakt het scoren van de winnende goal in de finale van Nederlands kampioenschap zaalvoetbal. Daarin was de tegenstander SHH uit herten in de F1. Het was de eerste kopbal waarmee ik had gescoord. Dat was denk ik ook het mooiste seizoen bij Nooit Gedacht we werden dat jaar 2 keer kampioen op het veld, wonnen de bekerfinales en verloren pas bij de landelijke finale van DVO.  Ook werden we 4de van Nederland met het NK straatvoetbal op de Dam in Amsterdam. Dat was ook vet om mee te maken. 


  Perry (links op de foto)
  Ik zit denk ik al sinds mijn 6e levensjaar onder voetbal. In mijn eerste jeugdjaren zat ik bij de Scouting. Echter kwam ik er al snel achter dat de scouting niet mijn ding was maar het voetballen.  Zoals iedere jonge voetballer ben ik begonnen met de droom om een profvoetballer te worden net zoals Ruud van Nistelrooij. Ik ben begonnen met het voetballen bij de F jes als keeper.  Na 3 jaar keeper geweest te zijn ben ik toch maar veldspeler geworden omdat ik in mijn beleving veel te weinig te doen had in de goal. Als speler heb ik alle selectie elftallen doorgelopen en voetbal ik alweer zo’n 11 jaar in het 1e elftal.

  Tevens ben ik ook alweer 11 jaar trainer binnen Nooit Gedacht. Allereerst begonnen bij de E4, volgens de oude begrippen, waarna ik steeds hogere teams ben gaan trainen.  Na het doorlopen van de E4, E1 en de D1 ben ik afgelopen jaar trainer geweest van de C2 oftewel de JO15-2 zoals we het deze dagen moeten noemen.  Het afgelopen jaar heb ik samen aan het roer gestaan met Dany. Zoals Dany al aangaf was het afgelopen jaar maar van korte duur doordat het Coronavirus om de hoek kwam kijken.

  Naast dat ik fanatiek voetballer- en trainer ben binnen Nooit Gedacht ben ik ook regelmatig te vinden aan de zijlijn op het sportpark om onder het genot van een alcoholische versnapering de oudere jeugdelftallen aan te moedigen.

  Mijn leukste momenten zijn toch wel de vier kampioenschappen die ik heb mee mogen maken. Als speler ben ik zowel kampioen geworden in E1, A1 en het 1e elftal waarbij ik ook als trainer nog kampioen ben geworden met de E1. Het meest spannende moment was toch wel de halve finale die ik als trainer gespeeld heb met de E1 tegen V.V. Siol. Gedurende de hele wedstrijd was ik niet te genieten (op een positieve zin) doordat deze wedstrijd in mijn beleving veel te spannend was. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd met 2-1 waarna de opluchting ook zeer zeker aanwezig was. Helaas verloren we de bekerfinale maar de weg hiernaar toe blijft voor mij wel memorabel.