• Vrouwen 1 door naar volgende bekerronde!

  24 okt 2021
 • Bekerwedstrijd Barendrecht Vrouwen 1 - Nooit Gedacht Vrouwen 1, 23-10-2021 

  Daar waar Heren 1 van Nooit Gedacht op 14-10-2021 al de derde ronde van de beker wist te halen door van Berghem Sport, na strafschoppen, te winnen was het nu de beurt aan de vrouwen van Nooit Gedacht om verder te komen in de beker. Nadat ze de eerste ronde van het bekertoernooi wisten te overleven stond vandaag de wedstrijd tegen zaterdag Hoofdklasser Barendrecht op het programma. Deze tegenstander bezet momenteel de 6e plek in de Hoofdklasse A.  

  De wedstrijd stond om 17.00 uur gepland  maar Barendrecht was zo vriendelijk om aan het verzoek van Nooit Gedacht mee te werken en derhalve startte de wedstrijd eerder. Onze vrouwen kwamen goed uit de starblokken en creĆ«erden enkele kansen die in de 10e minuut resulteerde in een terecht 0 - 1 voorsprong door een doelpunt van Margaritha. Het was Nooit Gedacht die het beste spel toonde maar verzuimde om de stand te vergroten. Halverwege de eerste helft kreeg Barendrecht wat meer grip op de wedstrijd met af een toe een kansje maar dat leverde uiteindelijk weinig gevaar op voor de goal van Nooit Gedacht. Richting de rust drong Barendrecht steeds meer aan en in de blessuretijd scoorden ze de 1-1 en met deze stand gingen beide teams de kleedkamers op zoeken.

  In de tweede helft begint Nooit Gedacht opnieuw goed en hebben ze, wederom, het betere spel. Barendrecht laat zich echter niet zo maar de kaas van het brood eten en kwam wat vaker gevaarlijk uit maar Eef wist iedere keer redding te brengen. Halverwege de tweede helft is het toch weer Nooit Gedacht dat op voorsprong komt: via een corner die Tamara neemt weet Angela de 1 -2 binnen te koppen en gezien het wedstrijdbeeld was dit ook wederom meer dan terecht.  Waar ik, als toeschouwer zijnde al dacht kat in het bakkie, was het opnieuw Barendrecht dat op het einde van de tweede helft, via een knap schot voor de 2-2, zorgde. Dit was ook de eindstand. 

  Omdat het hier een wedstrijd op landelijk niveau betrof volgde er een verlenging van 2 x 15 minuten.  En tja het is een bekerwedstrijd dus dan weet je dat het spannend gaat worden. Barendrecht werd aangemoedigd door de vele toeschouwers die aanwezig waren. Gelukkig lieten de vrouwen van Nooit Gedacht zich niet uit het veld slaan en bleven doorgaan. Na 105 minuten speeltijd stond nog steeds de stand van 2-2 op het scorebord. Nog 15 minuten te gaan! Binnen no time in de tweede helft van de verlenging scoorde Margaritha haar tweede goal van vandaag en voor de derde keer deze middag kwam Nooit Gedacht op voorsprong: 2-3. Barendrecht ging echter niet bij de pakken neerzitten en werd gevaarlijker. Opnieuw was het Eef die haar mannetje stond in de goal. Maar ook opnieuw was het Barendrecht dat in de slotseconden van de verlenging voor de gelijkmaker tekende: 3-3.

  Dus op naar de penalty's want er moest een winnaar uit de bus komen. Nadat aan Nooit Gedacht zijde bekend was wie de penalty's zouden gaan nemen mocht Nooit Gedacht ook beginnen: de eerste was raak maar ook Barendrecht scoorde de eerste penalty. Vervolgens werden de 2e penalty's door beide teams gemaakt en voelde je de spanning bij het thuispubliek op de tribune toenemen. De derde penalty werd door beide keepsters gered. De vierde penalty werd door zowel Nooit Gedacht als Barendrecht naast geschoten. Nooit Gedacht scoorde de 5e penalty en dus lag de druk bij Barendrecht: de laatste penalty werd door Eef gered!!!! Daar waar bij Barendrecht enkele tranen vloeiden werd er volop gejuicht aan de zijde Nooit Gedacht.

  Dus ook vrouwen Nooit Gedacht bekert door en treft in de volgende ronde de vrouwen van Bavel 1, welke ook bij hun in de competitie zitten. Bavel 1 won haar bekerwedstrijd zeer knap met 1-2: uit bij Knickebockers in Groningen.

  De wedstrijd Nooit Gedacht - Bavel zal worden gespeeld op zondag 14-11-2021. Staf en spelers van vrouwen 1: proficiat met deze overwinning!