• Wedstrijdverslag bekerwedstrijd: Nooit Gedacht 1 – HVCH 1

  24 nov 2021
 • Dinsdagavond is de bekerwedstrijd tegen HVCH gespeeld nadat deze eerder was afgelast in verband met corona perikelen. Op Sportpark De Biescamp was HVCH, momenteel trotse koploper in de 1e klasse C, de volgende tegenstander in de 3e ronde van het bekertoernooi, voor de spelers van Nooit Gedacht. 

  Bij HVCH stond oud jeugdspeler van Nooit Gedacht, Jan vd Haterd, in de basis. Altijd leuk om te zien hoe zo’n voetballer zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Nadat de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd had gefloten was het eerste kansje van de wedstrijd, in de 3e minuut, voor Nooit Gedacht. En niet veel later was het opnieuw, via een mooie uitbraak, Nooit Gedacht dat het probeerde, echter de keeper van HVCH brengt redding.

  Waar Nooit Gedacht in de beginfase het meeste aandrong, was het echter HVCH dat in de 12e minuut de score wist te openen: een foute pass op het middenveld van Nooit Gedacht leidde, helaas, dit doelpunt in. Beide teams blijven hard werken en geven elkaar niets cadeau. Er wordt voor iedere meter geknokt maar toch is het opnieuw HVCH dat in de 28e minuut toeslaat en de score weet te verdubbelen: 0 – 2. Deze aanval kwam uit het niets en dan zie je toch wel dat je met een team te maken hebt dat op een hoger niveau voetbalt en dit soort kansje direct weet te verzilveren.

  Op slag van rust nog een afstandsschot van Nooit Gedacht echter de keeper van HVCH brengt redding en gaan we dus rusten met een 0 – 2 stand.

  In de rust wisselt Nooit Gedacht twee spelers. Toch is het opnieuw HVCH dat, middels een razendsnelle aanval, voor een doelpunt wil gaan. Echter deze bal gaat voorlangs. Nooit Gedacht laat zich niet uit het veld slaan en blijft het proberen en krijgt toch wel een paar kansen middels een goed lopende combinatie en een vrije trap. De keeper van HVCH bezwijkt niet.  

  In de 63e minuut wisselt Nooit Gedacht opnieuw en ook HVCH brengt een verse kracht in het veld en wel te verstaan de zoon van onze rasechte Nooit Gedachter: Tini Heijmans. Dit moet voor vaders toch wel een speciaal moment zijn geweest.

  Niet lang daarna gooit HVCH de wedstrijd definitief op slot als ze het derde doelpunt van de avond scoren: 0 – 3.  

  In het laatste kwartier van de wedstrijd is het Nooit Gedacht dat toch nog wat kansen afdwingt maar helaas geen loon naar werken krijgt en dus ook geen eretreffer.  

  Nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken van de goed leidende scheidsrechter, kunnen we constateren dat HVCH terecht gewonnen heeft en een maatje te groot is voor Nooit Gedacht. Echter wel grote complimenten aan de staf en spelers want ze hebben als team laten zien dat er absoluut kwaliteit in het team zit, ze hebben strijdlust getoond en hebben HVCH de wedstrijd alles behalve cadeau gegeven.