• Wedstrijdverslag FC Berghuizen Vrouwen 1 – Nooit Gedacht Vrouwen 1

  12 apr 2022
 • Na een lange auto rit van ongeveer 1,5 uur naar Oldenzaal arriveerden onze vrouwen rond kwart over 10 op het Sportpark van FC Berghuizen. De wedstrijd was op verzoek van FC Berghuizen vervroegd naar 11.00 uur in verband met een grote carnavalsoptocht die daar, gepland stond.

  Meteen na aankomst mocht assistent-trainer Hendriks kennismaken met de scheidsrechter die duidelijk te kennen gaf dat de speelsters om 10.55 uur op het veld moesten staan omdat hij stipt om 11.00 uur wilde beginnen.

  Om 10.57 uur stonden onze vrouwen op het veld maar de scheidsrechter en de speelsters van FC Berghuizen waren er nog niet. Een minuut later waren ook de hiervoor vermelde mensen aanwezig en nam de scheidsrechter uitgebreid de tijd om op het veld de pasjes te controleren van beide partijen. Dit resulteerde in het feit dat er niet stipt om 11.00 uur werd afgetrapt maar om 11.04 uur.

  Omdat onze grensrechter, door al het carnavalsgebeuren in Oldenzaal op dat moment nog niet aanwezig was nam Daniëlle de honneurs als grensrechter tijdelijk waar.

  In de 8e minuut was Wilco op het veld om het ‘stokje’ over te nemen van Daniëlle en na enige uitleg van de scheidsrechter werd de wedstrijd hervat.

  In de 10e minuut is het Angela die haar vrije trap helaas gestopt ziet worden door de keepster en in de 11e minuut raakt FC Berghuizen de lat.

  Nooit Gedacht staat goed opgesteld in het veld en laat een paar mooie aanvallen zien die helaas geen doelpunten opleveren. In de 27e minuut is het FC Berghuizen dat op een 1 – 0 voorsprong komt. Margarita probeert het in de 31e minuut van afstand en ziet haar schot maar net overgaan. 
  FC Berghuizen dringt wel wat aan maar Nooit Gedacht is de best voetballende ploeg op dat moment. In de 37e minuut is het Eef die een knappe redding verricht en in de 39e minuut gaat een schot van Lincy maar net over.

  Onze vrouwen geven niet op en hun werklust wordt in de 42e minuut, terecht, beloond met een doelpunt door Angela en een assist van Margaritha: 1 – 1.

  Lang mogen onze vrouwen hier helaas niet van genieten want in de 45e minuut weet FC Berghuizen, via een afstandsschot de stand op 2 – 1 te brengen. En met deze stand wordt er dan ook gerust.

  De vrouwen van Nooit Gedacht gooien de handdoek niet in de ring, ze blijven goed voetballen en hardwerken met en voor elkaar. In de 57e minuut wisselt Nooit Gedacht: Nikki van Erp eruit en Mascha Hartogs komt voor haar in de plaats.
  Één minuut na de wissel weet FC Berghuizen de stand te vergroten naar 3 – 1. In deze fase gaat het spel wat meer op en neer en is het Nooit Gedacht dat wederom aan blijft dringen. Vervolgens verlaat in de 71e minuut Margaritha het veld en neem Daniëlle haar plaats in. In de 77e minuut wijst de scheidsrechter na de stip en is het Angela die de penalty neemt en haar tweede van deze ochtend maakt: 3 – 2. Daar waar de dames van Nooit Gedacht weer hopen op een goede afloop van deze wedstrijd is het FC Berghuizen die deze hoop direct wegneemt: in de 78e minuut scoort FC Berghuizen de 4 – 2 en zie je de koppen bij Nooit Gedacht gaan hangen. En dan moet de gifbeker ook helemaal leeg: in de 81e minuut wijst de scheidsrechter opnieuw naar de stip maar deze keer voor FC Berghuizen. Zij weten er wel raad mee en brengen de stand op 5 – 2. In de 83e minuut is het Angela die van dichtbij een hard schot afvuurt op de keepster en zij weet deze bal fantastisch te redden. Hieruit volgt een corner die Sanne V neemt en door Tamara keurig netjes wordt binnengekopt: 5 – 3. Het laatste woord is voor FC Berghuizen dat in de 90e minuut de eindstand op 6 – 3 brengt. Aan deze laatste goal zit een luchtje want volgens iedereen maakte de betreffende speelster van FC Berghuizen hands en wist ze de bal zo achter onze keepster te krijgen.

  Helaas weer een verliespartij voor Nooit Gedacht: de speelsters stonden goed, er werd prima gecombineerd en alle speelsters waren bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Voor iedere meter is gestreden maar het mag helaas niet zo zijn. Dus wordt de lange terugreis naar Geffen er niet bepaald vrolijker op.

  De komende twee thuiswedstrijden op 18-04-2022 tegen Witkampers en op 24-04-2022 tegen Buitenveldert zijn van groot belang en die dienen door onze vrouwen winnend te worden afgesloten. Dus kom naar Sportpark De Biescamp om onze vrouwen aan te moedigen en ze naar de overwinningen te leiden!