• Wedstrijdverslag FC Eindhoven Vrouwen 2 – Nooit Gedacht Vrouwen 1

  25 mei 2022
 • Afgelopen zondag werd er gespeeld in Eindhoven tegen FC Eindhoven Vrouwen 2, welk team voor aanvang van de wedstrijd de 3e plek op de ranglijst bezet.

  Nooit Gedacht begint aan de wedstrijd: er worden kansen gecreëerd via goed combinatie voetbal en een vrije trap. Echter als FC Eindhoven aan de bal komt is het meteen opletten en er kort op blijven zitten.

  Een mooi moment in de eerste helft begint in de 19e minuut: Nooit Gedacht neemt een corner en de bal wordt op de lat gekopt. Direct vanuit deze actie neemt FC Eindhoven het heft in handen hun schot belandt eveneens op de lat en de afvallende bal wordt goed gered door Eef.

  Uiteindelijk is het FC Eindhoven dat op een 1 – 0 voorsprong komt. Vlak voor rust straft Angela een fout van de keeper keurig af: ze ontfutselt de bal van de keepster in de 16 meter en schiet vervolgens fraai raak: 1 – 1. Direct na dit doelpunt krijgt FC Eindhoven de kans om de rust stand op 2 – 1 te zetten maar wederom is het Eef die redding brengt.

  Met een 1 – 1 stand wordt er gerust in Eindhoven. In de rust wisselt de trainer van Nooit Gedacht: Nikki eruit en Iris komt erin.

  In de 2e helft krijgt Nooit Gedacht meer grip op het middenveld en zijn wederom de eerste grote kansen voor Nooit Gedacht, echter gescoord wordt er nog niet.

  In de 62e minuut wordt er opnieuw gewisseld bij Nooit Gedacht: Sanne Verbruggen gaat eruit en Lisa vervangt haar.

  Opnieuw is het FC Eindhoven dat op voorsprong komt: 2 – 1. De vrouwen uit Geffen nemen de draad opnieuw goed op en in de 79e minuut is het Angela die een bal met de achterkant van haar hoofd doorkopt naar Iris. Iris gaat één op één richting de keeper en houdt het hoofd koel en scoort de, terechte, gelijkmaker: 2 – 2. In de minuut daarop is het Angela die met een volley uithaalt. Haar uithaal wordt fantastisch gered door de keepster van FC Eindhoven. Vervolgens is het in de 91e minuut Aniek die een schot van FC Eindhoven van de lijn haalt en daarmee wordt de eindstand 2 – 2.

  Een wedstrijd waarin de vrouwen, opnieuw, hard gewerkt hebben en wellicht meer hadden verdiend dan één punt.

  Er resteren nu nog twee wedstrijden: op zondag 29-05-2022 wordt er om 14.30 uur in Geffen afgetrapt tegen de kampioen DSE. Op 2e Pinksterdag de laatste wedstrijd van het seizoen als er om 12.00 uur wordt afgetrapt in Sittard tegen Fortuna ’54.