• Wedstrijdverslag Margriet 1 - Nooit Gedacht 1

    2 mei 2022
  • Afgelopen zondag speelde Heren 1 uit tegen Margriet 1. Omdat men, bij Margriet, op de hoogte was van mijn (RenĂ© van Erp) komst, werd ik bijzonder gastvrij ontvangen en in de watten gelegd. Van een derby in de beslissende eindfase van de competitie zou je veel spektakel en publiek verwachten. Helaas kon men niet aan dit hoge verwachtingspatroon voldoen.

    Beide partijen startten de wedstrijd in een te laag tempo. De eerste mogelijkheid was voor Nooit Gedacht, helaas zonder het beoogde resultaat. De scheidsrechter floot in de eerste helft best goed en consequent, waar hij helaas in het verdere verloop van de  wedstrijd geen vervolg aan gaf. Uit het niets kwam er een schot vanuit de 16 meter, welke niet goed verwerkt werd door Luuk; 1-0 voor Margriet. Nooit Gedacht ging direct op zoek naar de gelijkmaker.  Na een tegenstoot volgt een goede kans voor Margriet om een beslissende 2-0 binnen te schieten. Luuk weerhoudt ze hiervan. Nooit Gedacht kreeg diverse mogelijkheden op de gelijkmaker, maar helaas zat het niet echt mee. Na een goede kans van Tijn, kreeg Perry een gele kaart na een stevige overtreding, welke gevolg zou hebben op de rest van het verloop van de wedstrijd. Ruststand 1-0, waar een voorsprong van onze jongens zeker niet zou hebben misstaan.

    De tweede helft kreeg een heel ander gezicht, doordat de scheidsrechter echt voor elk wissewasje floot en veel in discussie ging, wat weer zorgde voor best veel irritatie aan beide zijden, terwijl het veelal een heel sportieve wedstrijd was. Direct na de rust waren er 2 goede mogelijkheden op de gelijkmaker, gevolgd door een goede kans voor Margriet en opnieuw prima gekeerd door Luuk. In de 63e minuut was er een valpartij in het penalty-gebied, waarop de scheidsrechter voor een penalty floot. De toeschouwers keken elkaar verbaasd aan, omdat niemand het besluit van de scheidsrechter kon begrijpen .Daarnaast kreeg Perry hiervoor  een gele kaart, met veldverwijzing als gevolg. Dit was zeker zeer bepalend voor de rest van de wedstrijd. De penalty werd uiteraard benut; 2-0 voor Margriet. Ondanks de diverse wissels kon het tij niet meer gekeerd worden. Helaas ontving trainer van der Linden van Nooit Gedacht een gele kaart.

    Wat een derby had moeten zijn, is jammergenoeg nooit een echte derby geworden, eindstand 2-0.