• Wedstrijdverslag Margriet- Nooit Gedacht

  12 nov 2022
 • Op een herfstachtige zondag werd de derby Margriet- Nooit Geacht gespeeld. Na een warm en gastvrije ontvangst en een bakje koffie, kwam de wedstrijd op gang en startte Nooit Gedacht voortvarend. Bob kreeg de eerste mogelijkheid. Helaas wist de keeper het schot vrij eenvoudig te stoppen. Direct daarna kreeg Margriet een terechte vrije trap toegekend, welke voor veel dreiging zorgde.

  De vrije trap werd matig verwerkt en daardoor leek Margriet makkelijk tot scoren te komen, maar dat werd onschadelijk gemaakt door de scheidsrechter vanwege buitenspel.  

  Ondanks het veldoverwicht wist Nooit Gedacht de kans van Bob geen vervolg te geven. Daarmee gaf het Margriet, richting de pauze, steeds meer ruimte in het centrum. Daar maakte Margriet dankbaar gebruik van, want bij een tweede standaardsituatie kreeg Margriet weer een mogelijkheid.

  Opnieuw zorgde Margriet voor gevaar bij een vrije trap, welke bij de tweede paal terecht kwam en van hier uit laag werd teruggelegd op Joey Schuurmans: 1-0. 

  Door het doelpunt kreeg de wedstrijd een wending en ontstonden er steeds meer ruimtes, waar Margriet prima raad mee wist. Met snelle uitvallen bouwde Margriet de voorsprong uit naar 4-0.

  De 2-0 kwam wederom van Joey Schuurmans, de 3 en 4-0 werden beiden rap afgerond door Hotti. In een heel kort tijdsbestek gaf Nooit Gedacht de wedstrijd uit handen, 4-0 was dan ook de ruststand.

  In de tweede helft voerde Nooit Gedacht enkele wissels door, waarmee men het tij trachtte te keren. Vlak na rust (6 minuten later welteverstaan) volgde uit een goede aanval een mooie afronding van Wouter: 4-1. Dat maakte de stand iets acceptabeler.

  Helaas was dit niet voldoende om de wedstrijd nog naar de hand te kunnen zetten. Nooit Gedacht kwam niet meer verder tot kansen, terwijl Margriet regelmatig op snelheid de aanval opzocht en moeilijk af te stoppen was. Enkele overtredingen leidden helaas tot 2 keer geel en dus rood voor Frank.  

  Ondanks de numerieke minderheid  bleef Nooit Gedacht redelijk voetballen en wist men de goal verder leeg te houden, wat eindigde in een 4-1 overwinning voor  Margriet.  

  Met een goede start gevolgd door zwakke momenten keerde Nooit Gedacht aangeslagen huiswaarts. Laten we hopen dat Nooit Gedacht in z’n returnwedstrijd revanche zal nemen.