• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht 1 – Alem 1

16 mei 2022
  • Afgelopen zondag moesten de heren van Nooit Gedacht 1 aantreden tegen de voetballers van Alem. Alem stond één plaats boven Nooit Gedacht op de ranglijst. Bij een overwinning komen beide team op een gelijk aantal punten.

Onder het genot van prachtig weer én onder het toeziend oog van twee kersverse kampioenen (Nooit Gedacht Vrouwen 3 waar assistent-trainer Bart trainer van is en de Vrouwen 30+, die wij via deze weg uiteraard feliciteren met hun kampioenschap) floot de scheidsrechter van vandaag voor het aanvang van de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten rustig en aftastend te noemen. In de 18e minuut komt Nooit Gedacht goed weg: er wordt een bal op onze keeper teruggespeeld en hij pakt de bal in zijn handen. Ook de scheidsrechter is dit ontgaan want anders had er, volgens mij, een vrije trap op een gevaarlijke plek toegekend moeten worden. Keeper Bijveld was slim genoeg om de bal direct weer in het spel te brengen.

Nooit Gedacht was zeer zeker de bovenliggende én voetballende partij. Echte grote kansen leverde dit nog niet direct op. In de 35e minuut komt Nooit Gedacht op een terechte 1 – 0 voorsprong. Alem zet daar weinig tegenover en probeert het met name met lange ballen van achteruit. Echter de verdediging staat goed en geeft weinig weg. Vlak voor rust krijgt Alem een vrije trap en via de binnenkant van de paal belandt de bal weer in het veld. Een speler van Alem neemt de bal op zijn pantoffel maar weet géén doelpunt te maken. Daarom gaan we rusten met een 1 – 0 voorsprong.

De tweede helft beginnen onze mannen goed: in de 48e minuut is het Wouter Bijveld die de voorsprong vergroot na 2 – 0 via een mooie assist van Van Erp.

In de 56e minuut besluit de scheidsrechter om de wedstrijd stil te leggen. Samen met beide aanvoerders gaat hij naar binnen om daar een en ander te bespreken. Een paar minuten later kan de wedstrijd gelukkig worden hervat.

Het spelbeeld is vergelijkbaar met dat van de eerste helft: Nooit Gedacht voetbalt en valt aan en Alem probeert toe te slaan in de omschakeling alleen werpt dit zijn vruchten niet af. In de 62e, 78en 84e minuut wisselt Nooit Gedacht een vijftal spelers en wordt er vers bloed binnen de lijnen gebracht. Dit levert in de 90e minuut opnieuw een goal op voor de thuisclub en hiermee wordt tevens de einduitslag van vandaag bereikt: 3 – 0. Een degelijk en meer dan verdiende overwinning op Alem is hiermee een feit.