• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht 1 – Schijndel/DE WIT

  14 mrt 2022
 • Wederom onder het genot van heerlijk weer was vandaag Schijndel/DE WIT 1 de tegenstander van de heren van Nooit Gedacht. Waar het in het in het begin van de wedsstrijd vaak aftasten is werd er direct vanaf de aftrap fel, in de vriendschappelijke zin van het woord, gestreden door beide ploegen. In de 3e minuut kreeg Schijndel een corner en was het ook meteen raak voor de mannen uit Schijndel: 0 – 1. Schijndel bleef druk zetten en daar had Nooit Gedacht het moeilijk mee. In de 7e minuut volgde een vrije trap voor Schijndel maar die kwam in de handen van de keeper terecht. In de 10e minuut volgde de eerste corner voor Nooit Gedacht. De keeper zat er volledig naast en de kans die daarop volgde voor Nooit Gedacht ging voorlangs. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Nooit Gedacht meer grip op Schijndel, waarschijnlijk door tactisch ingrijpen van trainer Van der Linden.

  In de 25e minuut was het Bob die alléén door kon lopen op de keeper. De keeper kwam uit en vloert de aanvaller van Nooit Gedacht (buiten de 16). Hier was een gele kaart wel op zijn plaats geweest maar de scheidsrechter gaf aan dat de keeper de bal speelde maar daar kon je vraagtekens bij zetten.

  In de 27e minuut wordt een fout in de verdediging van Schijndel genadeloos afgestraft en maakt Nooit Gedacht de meer dan verdiende gelijkmaker: 1 – 1. In het laatste kwartier van de eerste helft golft het spel op en neer en zijn over en weer kansen die of net naast gaan of door de keepers worden gered. Derhalve wordt er gerust met een 1 – 1 stand.

  In de 2e helft past Nooit Gedacht zijn eerste wissel toe en is er direct een hele grote kans voor Nooit Gedacht: Daan loopt goed weg, ziet de keeper wat verder uit zijn goal staan, schiet van afstand en zijn schot beland helaas op de kruising. Dit schot had meer verdiend. Het is Nooit Gedacht dat wat meer aandringt en kansjes krijgt die helaas niet tot doelpunten worden verzilverd. En daar waar alle supporters van Nooit Gedacht denken dat Thijn Vos een prachtig afstandsschot scoort resteert er helaas niet meer dan een corner.

  In de 68e minuut is het Schijndel dat via een afstandsschot op 1 – 2 komt. Dit doelpunt komt totaal uit de lucht vallen. Vervolgens wisselt trainer Van der Linden in de 70e minuut en komen er verse krachten in het veld voor de Geffenaren. Ook zij kunnen het tij helaas niet keren en gaan de 3 punten naar Schijndel.

  Een wedstrijd die eigenlijk géén winnaar verdiende en waarbij beide teams vele fouten passes afleverden. Voor onze mannen zijn de druiven momenteel daarom ook extra zuur.

  De wedstrijd werd onder het oog van vele toeschouwers uit Geffen en Schijndel gespeeld wat natuurlijk fantastisch is om te zien. Er was zelfs een ‘oud voetbal collega’ van trainer Van der Linden aanwezig om naar de verrichtingen van Nooit Gedacht te kijken. Hoe mooi is dit voor trainer Van der Linden en de voetballers van Nooit Gedacht.

  ** 

  Tijdens het maken van dit verslag komt de uitslag binnen van de wedstrijd van de vrouwen van Nooit Gedacht. Zij moesten vandaag afreizen naar Amsterdam waar de wedstrijd ook nog een kwartier later begon. Binnen tien minuten was daar de stand 1 – 1. De ruststand 2 – 1 en de eindstand, gelukkig, 2 – 2. Via de app komt de informatie binnen dat eigenlijk de 3 punten mee naar Geffen hadden moeten gaan.