• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht heren 1 – RKTVC heren 1

  7 mrt 2022
 • Onder mooie en zonnige weersomstandigheden was het om 15.00 uur tijd voor de aftrap van de heren: Nooit Gedacht tegen RKTVC uit Tiel. De gasten staan onderaan de ranglijst maar dat wil uiteraard niet zeggen dat er bij onze voetballers sprake was van onderschatting.

  Direct na de aftrap was het Nooit Gedacht dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg maar dit leverde helaas géén doelpunt op. De volgende kans was voor RKTVC maar Luuk wist knap redding te brengen. De supporters hoefden deze middag niet lang op een doelpunt te wachten: in de 6e minuut was het al raak voor Nooit Gedacht: een knappe actie van Bob, die de bal keurig aflegde op een medespeler, betekende: 1 – 0.

  In de 8e minuut werd een foutje in de verdediging van Nooit Gedacht gelukkig niet afgestraft door de bezoekers uit Tiel.  Het is Nooit Gedacht dat de kansen creëert  en RKTVC dat hoopt, middels een counter te kunnen scoren. In de 22e minuut is het wederom raak voor Nooit Gedacht en komt de stand op 2 – 0 te staan. In de 30e minuut de eerste echte grote kans van RKTVC: de bal wordt van afstand geschoten en komt, gelukkig voor alle supporters, op de lat terecht. Hier was RKTVC toch wel héél erg dichtbij de aansluitingstreffer. We gaan rusten met een 2 – 0 stand.

  In de rust wisselt RKTVC twee spelers en blijft de opstelling bij Nooit Gedacht, vooralsnog, ongewijzigd. Nooit Gedacht blijft de wedstrijd controleren en geeft, ook in de tweede helft, weinig weg. In de 55e minuut is het linksback Frank Van Herpen die middels een fantastisch afstandsschot de keeper van RKTVC het nakijken geeft en voor het derde doelpunt van deze middag zorgt: 3 – 0.

  Dan een mooi moment in de wedstrijd: in de 61e minuut maakt Stef van der Heijden zijn rentree in het elftal na zijn kruisbandblessure. RKVTC kan ook in de tweede helft weinig inbrengen. Ze proberen het wel en geven niet op maar het is wederom Nooit Gedacht dat de scoort en uitloopt naar 4 – 0. Hierna volgt er een kans voor de gasten maar Luuk brengt wederom redding. In de 69e minuut vindt er een dubbele wissel aan de zijde van Nooit Gedacht plaats. Nooit Gedacht krijgt nog kansen maar géén doelpunt. Dan zitten we in de 77e minuut als de goed leidende scheidsrechter, een terechte penalty geeft aan Nooit Gedacht. De eer is voor F. van Herpen die een hattrick kan maken als hij de keeper van RKTVC weet te verschalken. Dit lukt helaas niet want de keeper weet de penalty te stoppen.  

  Zo loopt de wedstrijd rustig naar het einde. De scheidsrechter besluit geen extra tijd toe te voegen en fluit derhalve de wedstrijd af die eindigt in een meer dan terechte 4 – 0 overwinning voor de mannen uit Geffen.  

  Staf en spelers proficiat met dit resultaat en op naar volgende week zondag als er, wederom een thuiswedstrijd, wordt gespeeld tegen Schijndel/DE WIT 1. Let op het aanvangstijdstip voor deze wedstrijd is 13.30 uur!!!