• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht Vrouwen 1 – Buitenveldert Vrouwen 1

  26 apr 2022
 • Afgelopen zondag wederom een belangrijke wedstrijd voor de Vrouwen van Nooit Gedacht. Ook deze wedstrijd moest gewonnen worden om uit de onderste regionen van de standenlijst te komen.

  Onze voetbalsters kwamen fel uit de startblokken. Via een fraaie rush van Margarita, die haar schot maar net naast zag gaan en goed combinatievoetbal, waar ook een gevaarlijke kans uitkwam bleef de stand in deze beginfase nog op 0 – 0 staan.

  Buitenveldert kan er op dat moment nog maar weinig tegenover stellen. Nooit Gedacht blijft goed voetballen en meerdere kansen dienen zich aan.
  Pas in de 32e minuut weet Mascha de stand op een terechte 1 – 0 te brengen. Haar bal verdwijnt keurig in de rechter bovenhoek buiten het bereik van de keepster van Buitenveldert.
  In de 34e minuut is het opnieuw raak van onze Geffense vrouwen: het is Janne van der Doelen die de stand weet te verdubbelen naar 2 – 0.  En voor Janne is dit loon naar werken.
  Op slag van rust krijgt Nooit Gedacht via Angela nog een hele goede kans om de ruststand op 3 – 0 te zetten. De kopbal van Angela wordt echter gered en dus gaan we rusten met een 2 – 0 voorsprong.

  In de tweede helft, waarin Nooit Gedacht de wind tegen heeft, beginnen de vrouwen van Buitenveldert veel feller en scherper en zetten ze flink druk op Nooit Gedacht. Nooit Gedacht heeft moeite om onder deze druk vandaan te spelen en Buitenveldert wordt sterker. Ze krijgen wat meer kansen maar doelpunten volgen er gelukkig nog niet.
  Vervolgens wordt er aan de zijde van Nooit Gedacht gewisseld en krijgen onze vrouwen enkele kleine kansen maar echt sprake van rustig voetbal aan de zijde van de Geffenaren is er niet.
  In de 82e minuut een hele grote kans voor Buitenveldert om het gat te verkleinen. Dit schot belandt op de paal. In de 88e minuut krijgen de vrouwen uit Amsterdam nog een vrije trap op een gevaarlijke plaats maar deze gaat ruimschoots over.

  Als het eindsignaal klinkt kan er opgelucht adem worden gehaald en zijn deze 3 belangrijke winstpunten een feit. Een wedstrijd met twee gezichten: een hele goede eerste helft maar een mindere tweede helft. Desalniettemin wel een terechte overwinning.

  Op naar volgende week als de uitwedstrijd in en tegen Bavel op het programma staat.

  Staf en speelsters proficiat met deze overwinning!