• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht Vrouwen 1 – De Trekvogels Vrouwen 1

  11 mei 2022
 • Afgelopen zondag stond voor de vrouwen van Nooit Gedacht de wedstrijd tegen De Trekvogels Vrouwen 1 op het programma. De tegenstander bezet de 2e plaats op de ranglijst. De Vrouwen van Nooit Gedacht zijn aan een mooie reeks bezig van 3 gewonnen wedstrijden achter elkaar. Zou het ze vandaag gaan lukken om ook te winnen van De Trekvogels?

  De wedstrijd begint en het zijn de voetbalsters uit Nijmegen die het initiatief nemen. Onze voetbalsters hebben het moeilijk maar uiteindelijk volgt er toch een mooie combinatie waarbij het schot van Angela maar net naast gaat. De Trekvogels blijven goed voetballen en met name op het middenveld zijn ze wat beter en feller dan Nooit Gedacht. Dit levert in de 20e minuut een grote kans op die goed gered wordt door Eef maar er wordt ook gefloten voor buitenspel.

  De eerste helft lukt het onze vrouwen niet om meer druk op de bal te zetten maar er wordt ongelooflijk hard voor elkaar gewerkt en voor iedere meter geknokt. In de 38e minuut is het Mascha die de bal weet te onderscheppen en deze direct op Angela speelt. Angela schiet en de bal verdwijnt in de rechter beneden hoek en de keepster is kansloos: 1 – 0. Het is nog even billenknijpen maar we gaan rusten met een 1 – 0 voorsprong.

  In de tweede helft hebben de vrouwen van Nooit Gedacht meer grip op de wedstrijd, zijn ze ook feller en scherpen en blijven ze hard werken. Hierdoor komen De Trekvogels minder aan voetballen toe en de kansen die ze krijgen gaan over, naast of belanden makkelijk in de handen van Eef. In de 64e minuut verlaat Daniëlle het veld en komt Demi in haar plaats. Kort daarna krijgt Nooit Gedacht een corner en hieruit scoort Angela haar tweede doelpunt van deze dag brengt de stand op 2 – 0. Toch is de wedstrijd nog steeds niet gespeeld want De Trekvogels blijft een lastig te bespelen tegenstander. Vervolgens ontstaan er behoorlijk wat kansen voor Nooit Gedacht: Demi kopt een bal op de paal en een schot van dichtbij wordt gered door de keepster van De Trekvogels. De bal wil er maar niet daar waar Nooit Gedacht zeker nog een doelpunt had verdiend.

  In de 81e minuut verlaat Lincy het veld en komt Iris het team versterken voor de laatste 10 minuten. Helaas wordt er niet meer gescoord en blijft de eindstand op 2 – 0 staan. Een meer dan verdiende overwinning waarbij alle speelsters vanaf de eerste tot en met de laatste minuut keihard gewerkt en geknokt hebben en de overwinning dus meer dan terecht hebben verdiend. Een dikke pluim voor de staf en speelsters in dit geval.

  Volgend weekend mogen jullie even genieten van een vrij weekend maar op 17 mei om 20.00 uur staat de volgende, belangrijke thuiswedstrijd, tegen RKSV Nueunen op het programma.