• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht Vrouwen 1 – DSE Vrouwen 1

  2 jun 2022
 • Afgelopen zondag stond de een na laatste wedstrijd van deze competitie op het programma. In Geffen wordt er gevoetbald tegen de meer dan terechte kampioen van dit seizoen DSE Vrouwen 1.

  Staf en speelsters van Nooit Gedacht feliciteren hun tegenstanders met het behaalde kampioenschap. Dit werd nog eens onderstreept met de overhandiging van een boeket bloemen aan de aanvoerster van DSE.


  De wedstrijd begint en het is als snel duidelijk dat géén van beide clubs het op een akkoordje willen gooien. In de 17e minuut is het DSE dat de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt, na een mooie actie van een speelster van DSE. Echter Eef brengt knap redding. Enkele minuten later is het Nooit Gedacht dat de bal wel achter de keepster weet te krijgen en via Mascha, op aangeven van Margaritha, de stand op 1 – 0 brengt.

  Nadat Nooit Gedacht op voorsprong is gekomen is het DSE dat de wedstrijd dicteert en bepaalt en de dames van Nooit Gedacht hebben er géén antwoord op. Eef weet in eerste instantie nog een paar ballen knap te redden maar in de 30e minuut is het DSE dat terecht de gelijkmaker scoort via Marthe van Erk: 1 – 1.
  In de 36e minuut moet Nooit Gedacht noodgedwongen wisselen: Janne komt erin voor Margaritha. Het is ook Janne die in de 38e minuut knap een bal van DSE, met het hoofd, van de doellijn weet te reden. Voor Nooit Gedacht komt het rustsignaal dan ook als geroepen.

  In de tweede helft heeft Nooit Gedacht wederom gewisseld. Daniëlle is achtergebleven in de kleedkamer en Demi komt voor haar in het veld.
  Nooit Gedacht krijgt beter grip op DSE echter in de 54e minuut is het DSE dat een levensgrote kans krijgt om de stand op 1 – 2 te brengen. Het schot op goal lijkt net naast te gaan echter een speelster van DSE weet deze bal nog op goal te schieten maar wederom is Eef een sta-in-de-weg.

  In de 62e minuut is het Sanne Verbruggen die vanaf de rand strafschopgebied op goal schiet. Langs de kant wordt het doelpunt al geteld maar via de binnenkant paal verdwijnt de bal weer in het veld in plaats van in de netten.

  In de 76e minuut krijgt Nooit Gedacht een terechte penalty van de scheidsrechter: een speelster van DSE trekt Angela in het strafschopgebied naar beneden. Angela weet met dit buitenkansje wel raad en schiet Nooit Gedacht naar een 2 – 1 voorsprong.

  In de 84e minuut probeert Marcha de keepster van DSE nog te verrassen omdat deze ver uit de goal stond maar helaas ging deze bal maar centimeters naast.

  DSE kan er in de tweede helft niet meer tegenoverzetten dan een aantal afstandsschoten die over of naast gaan.

  Als het eindsignaal klinkt de vrouwen van Nooit Gedacht blij met hun overwinning.

  Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de vrouwen van Nooit Gedacht de nacompetitie, voor eventuele promotie naar de Topklasse, hebben bereikt. Dit wil zeggen dat ze nog een uitwedstrijd voor de boeg hebben en wel tegen SSS Klaaswaal (speelt momenteel in de Topklasse) of ACV uit Assen (speelt momenteel in de Hoofdklasse A).

  Voorgaande mag toch wel even speciaal vernoemd worden mede gezien het feit onze vrouwen enkele weken geleden nog een plaats op de ranglijst bezette die nacompetitie voor handhaving in de Hoofdklasse met zich meebracht.

  Laatste thuiswedstrijd voor Angela van Rooij en Sanne van Roosmalen in Vrouwen 1

  Tot slot nog een bijzonder moment voor Angela van Rooij en Sanne van Roosmalen die allebei hun laatste thuiswedstrijd speelden in vrouwen 1. Na dit seizoen gaan ze spelen in vrouwen 2.

  Beiden hebben de succesvolle jaren van vrouwen 1 meegemaakt vanaf de bijna degradatie in 2009-2010 naar de 3 klasse tot het zijn van een stabiele hoofdklasser. Met periodetitels, promotie, een wedstrijd tegen FC Twente Vrouwen, een kampioenschap in de 1e klasse en 3 gewonnen bekerfinales als mooie hoogtepunten.

  Sanne heeft 12 seizoenen in dames 1 gespeeld! Na de jeugd 1 jaar in dames 2 om vervolgens samen met Jessica naar dames 1 te gaan. In de beginjaren als rechtshalf in een 4-4-2. Later schoof ze naar het centrum van de verdediging. Als je Sanne tegen had dan had je zware wedstrijd  als aanvaller. Sanne kwam je meerdere keren tegen en geeft nooit op. Sterk en snel met een goede trap en dus een belangrijke speelster in al die jaren vrouwen 1.

  Angela maakte op 12 jarige haar debuut onder toenmalig trainer Arie Jagers. Met speelsters als Door Jagers, Janine Langens en Hennie van der Zande als toenmalige ploeggenoten. Ze moest kiezen tussen de jongens of de dames. De mensen die Angela’s fanatisme kennen weten wat ze koos. Beide natuurlijk. Altijd willen voetballen. Door de 22 jaar die ze in dames 1 voetbalde is ze een boegbeeld van het vrouwenvoetbal binnen Nooit Gedacht en bekende speelster in de regio. Of zoals Mari onlangs verwoordde een waardig opvolgster van Cocky van de Haterd. Als Nooit Gedacht vrouwen 1 won was vaak niet de vraag of maar hoe vaak Angela had gescoord. Scoren met het hoofd was een specialiteit want nam Sanne Verbruggen een corner dan kon de rest al teruglopen naar de middenlijn voor een aftrap.

  Langs deze weg willen wij Angela van Rooij en Sanne van Roosmalen ongelooflijk bedanken voor hun jarenlange inzet bij het eerste vrouwenelftal van Nooit Gedacht. Wij zullen hun inzet, strijdlust en passie zeer zeker gaan missen.