• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht vrouwen 1 – FC Eindhoven vrouwen 2

  7 mrt 2022
 • Vandaag was het de beurt aan de vrouwen van Nooit Gedacht 1 om, na een lange winter- c.q. coronastop, hun eerste wedstrijd in 2022 te spelen en wel tegen het 2e elftal van FC Eindhoven.

  FC Eindhoven was op volle sterkte naar Geffen toegekomen. Met ongeveer 4 speelsters van het 1e elftal van FC Eindhoven begonnen ze aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Geffense dames. Daarna kreeg Eindhoven een kansje. In de 10e minuut volgde een mooie aanval van Nooit Gedacht welke helaas niet met een doelpunt werd bekroond. Vervolgens was het in de 13e minuut raak voor FC Eindhoven, doordat de betreffende speelster niet werd aangepakt en mocht schieten. Drie minuten later moest Eef helaas weer een bal uit het net vissen omdat FC Eindhoven, middels een afstandsschot, op 0 – 2 kwam te staan. De vrouwen van Nooit Gedacht lieten zich echter niet uit het veld slaan: in de 19e  minuut was het Tamara die een vrije trap mocht nemen. Angela kreeg haar hoofd er nog wel tegenaan maar de bal belandde in de handen van de keepster. Toch werd het één minuut later 1 – 2. Tamara nam de corner en het was Angela die de bal achter de keepster wist te koppen.

  Het was FC Eindhoven dat steeds meer balbezit had en druk wist te zetten op de verdedigsters van Nooit Gedacht. Waar Eef eerst nog knap redding wist te brengen wist FC Eindhoven, twee maal kort achter elkaar te scoren en uit te lopen naar 1 – 4. Het vierde doelpunt werd gescoord uit een terecht gegeven penalty. Op slag van rust volgt er wederom een grote kans voor de speelsters uit Eindhoven maar de bal gaat, gelukkig, voorlangs en dus wordt de rust opgezocht met een 1 – 4 tussenstand.

  In de tweede helft krijgt Nooit Gedacht wat meer en beter grip op FC Eindhoven. Dit leidt nog niet direct tot kansen maar het spel ziet er verzorgder uit. En daar waar onze vrouwen op jacht gingen naar het tweede doelpunt was het wederom FC Eindhoven dat de voorsprong vergrootte naar 1 -5. In het laatste kwartier van de wedstrijd wisselt Nooit Gedacht twee keer. Opnieuw weet FC Eindhoven via een afstandsschot te scoren en daarmee de stand op 1 – 6 te brengen. Uiteindelijk is het Sanne Verbruggen, die na een mooie assist van Margarita, de eindstand van 2 – 6 op het scorebord zet.

  Dit was zo’n wedstrijd waar je gewoon uit moet concluderen dat FC Eindhoven 2 een maatje te groot was voor onze dames en dus de terechte winnaar van deze wedstrijd werd. Een compliment voor de scheidsrechter die de wedstrijd goed aanvoelde, lekker door liet spelen en niet voor ieder klein duwtje af floot.

  Op donderdag 10 maart moeten onze dames om 20.00 uur voetballen tegen De Trekvogels in Nijmegen. Uiteraard wordt iedere support vanuit Geffen op prijs gesteld. Via deze weg wensen wij de staf en speelsters heel erg veel succes toe en probeer één of meerdere punten mee naar Geffen te nemen.