• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht Vrouwen 1 – RKSV Nuenen Vrouwen 1

  18 mei 2022
 • In verband met het 100-jarig jubileum van RKSV Nuenen werd de wedstrijd van zondag 15 mei jl. verschoven naar dinsdagavond 17 mei 2022. Uiteraard willen wij op de eerste plaats RKSV Nuenen alsnog feliciteren met hun 100-jarig jubileum en hopen wij dat ze terug kunnen kijken op een mooie feestweek!

  Terug naar de wedstrijd, die voor beide partijen belangrijk was. Bij winst van Nooit Gedacht zouden zij zich handhaven in de Hoofdklasse. Bij winst van RKSV Nuenen liepen ze punten in op Nooit Gedacht maar zou RKSV Nuenen nog op een nacompetitie-plaats blijven staan. Beide teams was er dus alles aan gelegen om vol voor de overwinning te gaan.

  Om 20.00 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Ook de vele supporters vanuit Nuenen hadden zich naar Geffen begeven.

  In de 5e minuut de eerste hele grote kans voor Angela maar haar doelpoging werd door de keepster van Nuenen net voor de doellijn gered.
  Het spel ging wat op en neer waarbij echte grote kansen, voor beide teams, uitbleven. Het leek wel of ze beiden wat last van zenuwen hadden in verband met het grote belang van deze wedstrijd.

  In de 37e minuut is het Nuenen dat, toch wel enigszins verrassend, op een 0 – 1 voorsprong kwam middels een afstandsschot.
  Nooit Gedacht liet het er niet bij zitten en probeerde, middels goed combinatie voetbal, iets terug te doen maar de eindpass kwam helaas vaak niet aan en als er op doel geschoten werd leverde het geen doelpunt op.

  In de 43e minuut gaf de scheidsrechter een terechte penalty aan Nooit Gedacht, in verband met hands in het strafschopgebied.
  Dit kun je wel aan Angela overlaten en zij deed wat ze moest doen en schoot de penalty onberispelijk binnen: 1 -1. Met deze stand werd de rust bereikt.

  In de 2e helft kreeg Nuenen wat meer grip op de wedstrijd en wisten ze Nooit Gedacht wat vaker achter uit te drukken. Toch was het in de 53e minuut Nooit Gedacht dat, via een afstandsschot van Sanne van Roosmalen, bijna op een 2 – 1 voorsprong kwam. Echter de keepster van Nuenen was een sta-in-de-weg.

  Beide teams kregen vervolgens over en weer wat kansjes maar de keepers verrichtten uitstekend werk. In de 71e minuut was het een corner van Sanne Verbruggen die knap werd binnengekopt door Angela en dit betekende een 2 – 1 voorsprong voor de thuisploeg.

  Hierna kreeg Nooit Gedacht het moeilijker en moest er hard gewerkt worden om Nuenen van scoren af te houden. En werken dat hebben de Geffense vrouwen gedaan. Voor ons als toeschouwers en, ik denk ook voor de staf, bleef het echter billenknijpen. En die éne kans komt er altijd. In dit geval wel te verstaan voor Nuenen: eerst een afstandsschot waar Eef nog net haar vingers tegen kon krijgen en in de 85e minuut kon een speelster van Nuenen één op één op onze keepster afgaan. Echter haar schot was waarschijnlijk niet wat ze in gedachten had en belandde, gelukkig voor Nooit Gedacht, in de handen van Eef.

  Nadat, de goed leidende scheidsrechter, ruim 6 minuten extra tijd had bijgetrokken klonk het verlossende eindsignaal: een 2 – 1 overwinning en daarmee was handhaving in de Hoofdklasse voor de vrouwen van Nooit Gedacht een feit!

  De vijfde wedstrijd op rij die onze speelsters winnen.  Ze hebben laten zien dat ze strijdvaardig zijn en niet zomaar opgeven ook al hebben ze in een dip(je) gezeten.

  Namens alle supporters feliciteren wij de staf en speelsters met de overwinning en de handhaving. Wat zijn wij toch trots op jullie.