• Wedstrijdverslag Nooit Gedacht Vrouwen 1 - SC ’t Zand Vrouwen 1

  5 apr 2022
 • Voor aanvang van deze wedstrijd hebben onze vrouwen één wedstrijd minder gespeeld én 3 punten minder dan de tegenstander, dus bij een overwinning vandaag van Nooit Gedacht zouden ze in puntenaantal op gelijke hoogte komen.
  De wedstrijd is nog maar amper begonnen als Nooit Gedacht in de 2e minuut een corner krijgt. Sanne neemt de corner krijgt vervolgens de bal van Tamara terug, brengt deze opnieuw in en het is Demi die direct weet te scoren en de stand al vroeg op 1 – 0 brengt. Lang mogen onze vrouwen niet van de voorsprong genieten want SC ’t Zand scoort direct de gelijkmaker.

  In de 8e minuut weet SC ’t Zand op voorsprong te komen: een vrije trap die in eerste instantie goed wordt gered door Eef, kan vervolgens van ongelooflijk dichtbij worden binnengetikt doordat Eef haar handen niet snel genoeg op de bal kan leggen: 1 -2. Je ziet de koppies van onze vrouwen gaan hangen.
  Toch geven ze de moed niet op en wordt er goed gevoetbald. Nooit Gedacht zet vroeg druk en zit kort op de tegenstander. Er volgen diverse goede kansen voor de Geffenaren uit corners en uit goed combinatiespel maar het vizier staat niet op scherp. Daar waar Nooit Gedacht het initiatief neemt is het SC ’t Zand dat loert op een counter of een lange bal die ze direct naar voren spelen. Dit werpt kort voor rust zijn vruchten af en weet SC ’t Zand de 1 – 3 op het scorebord te zetten. Dit is tevens de ruststand. Een stand die ongelooflijk zuur is voor Nooit Gedacht want ze hadden zeer zeker veldoverwicht en het betere spel.

  De tweede helft gaat beginnen en met z’n allen hopen we op een ommekeer in de stand. Het spel wordt er van beide teams niet beter op en er worden weinig kansen gecreëerd. In de 58e en 66e minuut moet Nooit Gedacht noodgedwongen 2 speelsters wisselen.  Zowel Nooit Gedacht als SC ’t Zand krijgen beiden wat kleine kansen. Sporadisch volgt er een grote kans en als die er al is gaat of de bal over of naast. En als dat niet het geval is staat de keeper of de lat in de weg. In de 81e minuut komt Nikki van Erp nog het veld in maar ook zij weet het tij niet te keren. De eindstand blijft hetzelfde als de ruststand: 1 – 3.Helaas opnieuw geen winst voor onze vrouwen.