• Wedstrijdverslag SV Someren/ NWC Vrouwen 1- NG vrouwen 1

  29 mrt 2022
 • Vandaag stond de return tegen SV Someren/NWC Vrouwen 1 op het programma. De thuiswedstrijd werd nog gewonnen door de Geffense vrouwen maar in 2022 wisten onze voetbalsters helaas nog géén overwinning te boeken.

  Op het mooie Sportpark was het eerst de beurt aan de Pupil van de wedstrijd: Lise Frenken. Zij wist op sublieme wijze de verdediging van Nooit Gedacht op het verkeerde been te zetten en een mooi doelpunt te scoren.

  Hierna floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De eerste hele grote kans van de wedstrijd was voor Nooit Gedacht: een mooie combinatie werd helaas gered door de keepster van SV Someren/NCW. Direct daarop kreeg SV Someren/NCW een 100% kans maar ook hier was het de keepster die redding wist te brengen.
  In de 12e minuut scoorde de thuisclub de 1 – 0. Dit doelpunt werd door Nooit Gedacht direct beantwoord met een tegendoelpunt van Angela op aangeven van Michelle.

  Het was SV Someren/NWC dat meer en meer het initiatief naar zich toe trok en in de 16e en 21e minuut uitliep naar een 3 – 1 voorsprong. Onze vrouwen hadden hier helaas weinig tegen in te brengen. In de 28e minuut moest Nooit Gedacht noodgedwongen wisselen en komt Demi in het veld voor Isa. Direct nadat Demi binnen de lijnen staat krijgt ze een mogelijkheid om te scoren maar de keepster van SV Someren/NWC weet ook hier een knappe redding te verrichten.
  In de 38e minuut scoren de vrouwen van Someren hun vierde doelpunt van de wedstrijd door een miscommunicatie achterin: 4 – 1. Vlak voor rust krijgt Nooit Gedacht nog een corner en wordt de bal maar net over gekopt en wordt er gerust met een 4 – 1 achterstand.

  Na rust is het Nooit Gedacht dat het initiatief in handen neemt en is het Michelle die, via een knappe actie middels een afstandsschot, de bal in de touwen schiet en de stand op 4 – 2 brengt.
  Het spel gaat op en neer maar in de tweede helft staat het bij Nooit Gedacht beter en wordt er ook beter gecombineerd. Dit leidt tot meerdere grote kansen voor o.a. Mascha, Demi en Angela. Maar is het niet de keepster van de thuisclub die doelpunten voorkomt dan is het wel de lat die tot drie keer aan toe redding brengt. Ook de thuisclub krijgt nog kansjes maar de meeste schoten gaan over.

  Helaas eindigt deze wedstrijd in een 4 – 2 nederlaag voor de Geffense vrouwen en mag SV Someren/NWC zich de winnaar van deze wedstrijd noemen.

  Op naar volgende week zondag als de thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand op het programma staat en waarbij we hopen dat er dan gewonnen gaat worden.