• Zaterdag Bekerduel Nooit Gedacht - Nulandia

  9 sep 2020
 • Aanstaande zaterdag speelt Nooit Gedacht Heren 1 de laatste poulewedstrijd van het KNVB Beker toernooi. Thuis zal er om de groepswinst gestreden worden met Nulandia. Nooit Gedacht is, na een gelijkspel en een overwinning, alleen bij winst groepswinnaar. Nulandia heeft genoeg aan een gelijkspel. De mannen van Henry van der Linden zullen er in ieder geval alles aan doen om tot een goed resultaat te komen in deze mooie Maasdonkse derby. Eerder speelde beide teams op het voorbereidingstoernooi “de maasdonkcup” tegen elkaar. Nulandia kwam in deze wedstrijd van 45 minuten op voorsprong maar Jari van Erp zorgde voor schitterende gelijkmaker en dus werd het 1-1.

  De wedstrijd zaterdag begint om 18.00 uur op sportpark De Biescamp in Geffen en ons vlaggenschip kan alle support gebruiken. Dus kom gezellig naar ons sportpark en moedig onze Geffense ploeg aan. Hierbij gelden natuurlijk de regels van 1,5 meter afstand. De kantine is geopend maar drankjes of eten nuttigen, is alleen op het terras toegestaan.

  Voorbeschouwing
  In de aanloop naar het duel spraken we met Bob van Iersel (al enkele jaren een vaste waarde bij ons eerste team) en Henry van der Linden (nieuwe trainer met ingang van dit seizoen).

  Hoe bevallen de eerste weken?
  Henry begint,  “Het bevalt me tot nog toe uitstekend bij de club. De eerste gesprekken waren al zeer prettig en gaven mij een goed gevoel bij deze mooie club. Helemaal de eerste weken zijn het ook weer niet, ik had door Corona uiteindelijk het geluk dat ik de selectie al kon leren kennen toen er in mei werd toegestaan weer te mogen trainen. Dit gaf mij, als nieuwe trainer, de kans de groep al te leren kennen in zo’n 5 weken tijd.  En ook de selectie leerde mij en mijn manier van werken al kennen.” Ook Bob is tevreden. “De eerste weken bevallen goed. De nieuwe trainer is druk bezig om er nieuwe spelprincipes in te slijpen en we zijn nog steeds hard aan onze conditie aan het werken. We willen dominant en aanvallend voetbal spelen en ik denk dat onze supporters dat ook het liefste zien. Wat dat betreft past het goed bij Nooit Gedacht.”

  Hoe staat de groep ervoor?
  “De sfeer in de groep is goed en we werken samen hard om klaar te zijn voor de eerste competitiewedstrijd. Er zijn weer een paar jonge jongens bijgekomen die zichzelf goed laten zien en ook goed bij de groep passen. Ik denk dat we klaar zijn voor Nuland a.s. zaterdag en de eerste competitiewedstrijd volgende week zondag.” Henry vult aan: “De groep staat er in deze fase goed voor. Het is een hele leuke leergierige groep met een hele goede drive, ook is de sfeer prima, wat prettig werken is. De balans jong / oud, zoals dat zo mooi heet, is goed en conditioneel liggen we voor op het schema. Het wordt voor de groep steeds herkenbaarder waar we naar toe willen met onze speelwijze.” 

  Jullie hebben gelijk gespeeld en gewonnen voor de beker. Wat is jullie verwachting richting Nulandia?
  Henry formuleert een duidelijke doelstelling  “Nulandia is een wedstrijd op zich, heerlijk om te spelen. Voor ons is het een simpele gedachte maar ook gelijk de lastigste; wij moeten winnen willen we doorgaan in de beker.” Bob is iets voorzichtiger: “De eerste wedstrijd tegen Vorstenbosch speelden we slecht en kregen we (terecht) de deksel op onze neus. Afgelopen zondag hebben we ons gerevancheerd en met 0-10 gewonnen van Ruwaard. Het is aan ons om iedereen zaterdag te laten zien dat we er klaar voor zijn. Ik denk dat wel dat we dat zijn.”

  Zaterdag spelen jullie dus deze derby. Hoe voelt dat? En hoe benader je zo’n wedstrijd?
  “Een derby tegen Nuland voetballen is altijd leuk. Je kent bijna alle jongens waar je tegen voetbalt en dat maakt winnen natuurlijk net iets mooier. Ik benader wedstrijden vrij rustig. Donderdag trainen we nog een keer volle bak en dan zal zaterdag de focus op de wedstrijd gaan. Na de wedstrijd drinken we er eentje op de overwinning.”  Henry kijkt hier iets anders naar als Rosmalenaar. “Als trainer benader ik deze wedstrijd als alle andere. Voor mij zitten er persoonlijk ook geen sentimenten in deze wedstrijd, die ik uiteraard voor de spelers en de club wel degelijk begrijp. Een derby is alleen maar leuk als je hem wint heb ik zelf ooit van een trainer meegekregen.  Als technische staf moeten wij zorgen dat ze scherp zijn en wij met dezelfde drive gaan spelen als onze laatste 2 wedstrijden tegen Wilhelmina (vriendschappelijk 4-0 winst) en Ruwaard (0-10 winst). Nulandia is gewoon een hele goede ploeg die op een voor hun te laag niveau spelen door Corona, die gaan dat ook laten zien in deze derby en wij moeten er voor zorgen dat we na afloop ons zelf niets kunnen verwijten.”

  Hebben jullie nog een boodschap voor de supporters?
  Hier zijn beide heren het helemaal over eens: “Het zou natuurlijk mooi zijn om zo veel mogelijk mensen langs de kant te zien tijdens de derby (voor zover dat kan natuurlijk) als 12e man. Als team willen we aan iedereen laten zien wat ze dit seizoen van ons kunnen verwachten en ik ben er vrij zeker van dat het na de wedstrijd ook gezellig gaat worden. Volgens mij wordt er ook iets leuks geregeld tijdens en na de wedstrijd voor iedereen. Tot zaterdag!”